Şehitpamir caddesi üzerinde de uygulamaya başlanılan bisiklet yolu projesi çalışmaları ile ilgili iskenderun.org haber merkezi mikrofonu vatandaşa uzattı.

Projeyi beğenen, her Avrupa ülkesinde olduğu gibi İskenderun’da da olması gereken bir proje olduğunu ancak öncelik otopark sorunu çözülmesi gerektiğine dikkat çekildi. Vatandaşlar, bisiklet yolu uygulaması ile daralacak olan yolların herkesi sıkıntıya sokacağına dikkat çekerek şunları söylediler.

PTT'den 23 Nisan'a özel pul PTT'den 23 Nisan'a özel pul

“ Yollar zaten dardı ve esnafı da olumsuz etkiliyordu. Bence güzel olmadı. Alışverişe pastaneye gelenler arabasını nereye park ederek alışveriş yapacak. Hiç iyi olmadı.

Bence, çok mantıksız ve gereksiz bir proje esnafımıza halkımıza resmen işkencedir kardeşim.

Trafik yoğunluğundan araçlar gelip geçemiyor, park edemiyor. Böyle hiç iyi olmadı müşteriler gelmekte sıkıntı yaşıyor esnaflar zaten sıkıntılı durumda hiç iyi olmadı.

İskenderunumuzun bu güzel şehrine bu bisiklet yolu yakışmadı. Çünka caddelerimiz çok dar trafik yoğunluğu var. BU yoğunluğun içerisinde bir de bisiklet yolu yapılması saçma oldu trafiği  daha çok aksatacak ve esnafların işlerine de engel olacak. BU proje hiç uygun değil özellikle şehitpamir caddesi gibi işlek ve hareketli dar caddeler için. Daha sakin cadde ve sokaklara, insanların gezebileceği sahil gibi ortamlara  bunun uygulanması daha doğru olurdu.

 

Editör: TE Bilisim