CHP İskenderun İlçe binasında gerçekleşen katılım töreninde konuşan CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Eğer hukuk çiğneniyorsa, adalet sistemi çalışmıyorsa, yasama-yürütme-yargı tek kişinin elindeyse o ülkede sorun var demektir. Ama bunun da çaresi var” dedi.

 

Bir ülkede insanların çöp konteynerlerinden beslenmeye çalışırken, bir ülkenin cumhurbaşkanı Suriyeli vatandaşlara 70 milyar dolar harcadığını ifade etmesini eleştiren CHP’li Mansuroğlu “Devletin bugüne kadar Türkiye cumhuriyetinin bütün değerlerini, bütün eserlerini 70 milyar dolara satmışsa o ülkede sorun var demektir. Ama bu sorunun da çözümü var. Bu sorunları görerek, partimize güç katmaya gelen, gerçekten bu ülkenin kurtuluşunu Millet İttifakında, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında gören çok değerli arkadaşlarımız bugün aramızda, örgütüm adına iki arkadaşımıza da hoş geldiniz diyorum. Bu mücadelede omuz omuza yürüyeceğimizi ümit ediyorum. Kendilerine hayırlı olmasını temenni ediyorum, katılımları için de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Şehrimizi Yaşanabilir kılacağız Şehrimizi Yaşanabilir kılacağız

Vatan Partisi İskenderun İlçe eski Başkanı Fatma Paksoy ise emekli öğretmen olduğunu belirterek şunları söyledi: “Şu an sigortacılık yapıyorum. Daha önce belli bir süre Vatan Partisi İlçe Başkanı olarak görev yapmıştım. Ama biz tabi bu yuvanın çocuklarıyız, 1973 yılında ilk oyumu kullandım. Bugün yine CHP’deyiz. Bugün tekrar kısmet yuvaya dönmekmiş, inşallah hayırlı olur…”

  

Önceki dönemlerde yine Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanlığı yapmış olan Orhan Korkut ise Fatma Hanımla farklı dönemde Vatan Partisi ilçe başkanlığı görevinde bulunduğunu hatırlatarak “Yaklaşık 5 sene öncesine kadar Vatan Partisi saflarındaydık. Bizler eylem insanıyız, oturduğu yerde bekleyen insanlardan olmadık. 12 Eylül öncesinin genciyiz aynı zamanda. Dolayısıyla oradan gelen bir hareketi kaybetmek istemiyoruz. Bu anlamda Vatan Partisinde, beş yıl öncesinde meydana gelen değişimleri gözlemledik, gördük, pek çok uyarılar da yaptık, üzerimize düşeni de yaptık, gerek partili arkadaşlara, gerek genel merkeze fakat tam tersi yönde hareketlenmeler olduğunu gördük. O hareketliliğin öldüğünü bittiğini gördük. Aslında şunu da gördük, Atatürkçülük iddiası altında bulunan tüm partilerin, CHP’nin bir ana damar olduğunu düşünürseniz, o ana damardan beslenmeye çalışan, oradan ne kadar kan çalarsak o kadar iyidir zihniyetiyle hareket ettiklerini gördük. Dolayısıyla asıl yönümüz olan Cumhuriyet Halk Partisinin çatısı altında bu mücadeleye devam edebileceğimiz kanısıyla bu partiye geldik. Hayırlı uğurlu olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

 

Üye kayıt formlarını imzalayan Paksoy ve Korkut’a parti rozetleri de takıldı.

Editör: TE Bilisim