Adil Coşkuner/Erzin

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu’nun daveti üzerine Şahin Tepesi Tabiat Parkı alanında incelemelerde bulunan Hatay Valisi Rahmi Doğan’a Kaymakamı Osman Demir ve beraberindeki heyet eşlik etti. Vali Doğan'a Başkan Elmasoğlu, Şahin Tepesi Tabiat Park alanıyla ilgili projeyi anlattı, alt yapı üst yapı ile ilgili bilgiler verdi. 

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu Hatay Vali Rahmi Doğan Davetlerini kırmayarak Şahin Tepesinde Tabiat Parkı ile ilgili alanda incelemelerde bulunduğunu ifade ederek “Şahin Tepesi Tabiat Parkı ile ilgili projenin bulunduğu aşama ile ilgili bilgi verdik. Nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Yıllar önce hayvanat bahçesi ile mesire yeri olarak kullanılan ve yoğun ilgi gören Erzin Şahin Tepesi, bakımsızlıktan uzun süre atıl kaldı. 2018 yılında Şahin Tepesinin Tabiat Parkı ilan edilmesi ile birlikte proje yapım sürecine başlandı. Erzin Belediyesi başta olmak üzere Hatay Milletvekilleri 2019 yılından itibaren projenin yapım sürecinde projenin takipçisi oldu. Projelerin bitmesi akabinde bakanlığın artık yatırımlı olarak ihaleleri gerçekleştirmesinden dolayı Erzin belediyesi olarak söz konusu tesislerin yapılması ve işletilmesi konusunda talepte bulundu. Hem belediye ihale yapılması hem de ihale onaylarının ardından Ağustos ayı itibari ile Şahin Tepesi Tabiat Parkının yapılması ve işletilmesi konusunda sözleşme imzalayarak çok önemli bir aşamayı tamamlamıştı.

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, olmaz denilen Erzin’in eski değerlerinin ilçeye birer birer tekrar kazandırılması noktasında kaydedilen aşamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Kullanılabilir sağlam alt ve üst yapısı olmayan bu alanın ciddi bir yatırıma ihtiyacı var. Buranın yapılması için gerekli kaynağın bir an önce temin edilerek kısım kısım da olsa Şahin Tepemizi gelecek sezona halkımızın kullanımına yetiştirmeyi istiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim