Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın’ı makamında ziyaret eden Vali Doğan, ardından kültür mantar üretimi yapılan odaları, çilek yetiştiriciliği yapılan tarım arazilerini ve muhafazası için yapılan soğuk hava depolarını inceleyerek çilek hasadına katıldı.

 

Bölgede 3 yıl önce başlayan çilek yetiştiriciliğinin her yıl artarak devam ettiğini ifade eden Vali Doğan, “Bu yıl 4.180 dönümlük bir araziye ekimi yapılan bu ürün tahmini 4.180 kişiye istihdam sağlamakta büyük çoğunluğunu, sınır ilçesi olması sebebiyle savaştan kaçıp gelen Suriyeli misafirlerimiz oluşturuyor” dedi.

 

Hasat edilen çileğin 70-80’i yurtdışına ihraç edilerek Yayladağı ilçesine yılda 80 milyon TL’lik bir gelir sağlandığını kaydeden Vali Doğan “Ekonomik getirisinin yüksek olduğunu gören çiftçilerimizde artık boş arazilerini çilek yetiştiriciliği ile değerlendiriyor. Önümüzdeki yıllarda çilek yetiştiriciliği yapılan tarım arazilerin artarak devam edeceğine inanıyorum. Burada bulunmaktan mutluluk duydum, çiftçilerimize bereket ve tarım işçilerine kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

 

Yayladağı ilçesinde yapımı devam eden İlçe Kültür Merkezi inşaatında da incelemelerde bulunan Vali Doğan, çalışmalar ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.

 

Ziyaretlerde Vali Doğan’a Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, Yayladağı Kaymakam V. Murat Kütük, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti.

 

Editör: TE Bilisim