Hikmet Altınsöz Milli Eğitim Bakanlığının tüm kademelerde uzaktan eğitime geçme kararı sonrası EBA harici ders bağlanma sorunları ilk zamanlara kıyasla azalmış olsa da uygulama beraberinde internet paketlerinin yetersizliğini, tarifelerin aşımı buna bağlı olarak da derse katılamama sorununu getirdiğine işaret etti.

İskenderun Eğitim Bir Sen olarak öğrencilerin mağdur olmaması ailelere ekonomik yük getirmemesi, öğretmenlerin emeklerinin heba olmaması için şu çözüm önerilerini paylaştı: “1.Milli Eğitim Bakanlığı ilgili GSM operatörleri ile bir protokol yaparak tüm öğretmenlerimize canlı ders ile sınırlı kalmak şartıyla sınırsız internet imkanı sağlayabilir.

2. Mega kentlerde uygulanan park veya toplu yaşam alanlarında internet vericisi yerleştirme projesi tüm mahallelerde uygulanabilir.

3. E-okul öğrenci TC ve sifresiyle giriş yapılıp Canlı ders platformlarına yönlendirme yapılabilir ve  bu zaman zarfında internet kotasinda bir eksilme yaşanmaması sağlanabilir.

Ümit ediyoruz ki, yetkililerimiz bu ve buna benzer herhangi bir çözüm önerisi için acil bir çalışma başlatarak internet sınırlaması sorununu ortadan kaldırır.”

Editör: TE Bilisim