El emeği göz nuru ürünlerini İskenderunluların beğenisine sunan üreten kadınlar, İskenderun.org Tv mikrofonları aracılığıyla sorunlarını paylaştı. Sundukları imkandan ötürü İskenderun Belediyesine teşekkür eden üreten kadınlar, sokaklarının fazla tanınmadığını sözlerine eklediler.

 

Yaptıkları işi kısaca anlatan Gülay Köroğlu; “Branşımız gereği tasarladığımız el işi takılarımız var. Müşterilerimizin isteği ve beğenisi doğrultusunda burçlarına özel tasarımlar da yapıyoruz. İnsanların ilgisi son zamanlarda daha iyi, fiyatlarımızın çok uygun olduğunu söylüyorlar. Tezgahımızı Pazar günü dışında her gün açıyoruz. Satışlarımız fena değil, tabi ki bir ev geçindiremeyiz ama ek gelir sağlayabiliyoruz” dedi.

 

Yaşadıkları sıkıntıları da ifade eden Köroğlu; “İskenderun Belediyesine bize sağlamış olduğu bu imkandan ötürü teşekkür ediyoruz. Ancak en büyük sıkıntımız buranın bilinmemesi. Girişe ve çıkışa bir tabela konulsa bir isim verilse çok iyi olur. Ya buradan tesadüfen geçenler ya da birbirinden duyanlar geliyor. Yoksa talep daha çok olur, bizim emeğimiz daha değerlenir, insanlar daha ucuz fiyata ürünlere ulaşabilirler” derken, sokağın isminin ‘Saklı Çarşı’ olabileceği yönünde bir teklif de sundu.

 

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini ancak onların da kısıtlı bütçelerinin olduğunu söyleyen Sevilay Yıldırım da; “Bebek için bileklikler, kolyeler, küpeler, el işi doğal taş bilekliklerimiz var tezgahımızda. Hepsi kendi emeğimiz. Özellikle öğrencilerin ilgisi çok yoğun oluyor ancak onların da bütçeleri çok kısıtlı. İşlerimiz maalesef durgun” dedi.

 

Yaptığı ürünleri tezgahında sergileyen Emine Abacılı da; “Tezgahımdaki tüm ürünler kendi emeğim. Yazmalar, bebek patikleri, yelekleri, battaniyeleri, yastık kılıfları gibi kendi el emeği ürünlerimi satışa sunuyorum. Satışlar çok umduğumuz gibi değil. Gün geliyor bir iki satış yapıyoruz ancak gün geliyor hiç siftah yapmadan günü tamamlıyoruz. Tezgahımızı her gün açıyoruz, tüm İskenderunluları sokağımıza, ürünlerimizi görmeye bekliyoruz” diye konuştu.

Antalya'da trafik kazasında çıkan yangında can verdi Antalya'da trafik kazasında çıkan yangında can verdi

Editör: TE Bilisim