İskenderun HATMEK’te kuruluşundan bu yana kültürel, sosyal, bilişim, el sanatları, müzik, dil kursları, çocuk gelişimi ve eğitimi, muhasebe ve finansman alanında, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlar, makine teknolojisi, giyim üretim teknolojisi, geleneksel oyunlar ve zeka oyunları alanlarında pek çok eğitim faaliyeti gerçekleştirilirken, özellikle ev hanımları el sanatları alanına yoğun ilgi gösteriyor. Kadınlar bu kurslarda hem sanat öğreniyorlar hem de kendileri için üretim yapıyorlar.

El Sanatları Eğitmeni Azize Alay da unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yeniden gündeme getirmek amacıyla yola çıktıklarını ifade ederek; “Sepet örücülüğü ile başladık. Arkasından eski bir sanat olan kağıt rölyef ile devam ediyoruz. 18 öğrencim bilfiil bu işi yapıyor” dedi.

2024-MSÜ sınavı cevap kağıtları erişime açıldı 2024-MSÜ sınavı cevap kağıtları erişime açıldı

PALMİYE DALINDAN ŞIK SEPETLER…

Palmiye ağacından ürünler yaptıklarını da kaydeden Alay; “Öğrencilerimize hazır doneler verirken, doğadaki atıl olan ürünleri kullanmayı tercih ediyoruz. Palmiye özellikle bizim buranın bitki örtüsünde olan bir ağaç. Buranın yetkilileri ayda bir budama yapıyorlar. Budadıkları dalları Büyükşehir Belediyesi'nin desteğini alarak, Müdürümüz Saadet hanımın da yardımıyla alıyoruz. Öğrencilerimiz onlarla sepetler ve pek çok aksesuar işlediler. Hem doğaya dönüşüm sağlıyor, hanımlara da bir kazanç kapısı açmış oluyoruz. İlk başlarda çevremize satış yapıyorduk ama şu anda tıkandı. Bu işin içinde çok büyük bir emek ve özveri var. Bayanlarımız, buraya geliyor, bir şeyler öğreniyor, üretiyor. Satacak bir ortam olmalı. Büyük bir hevesle EXPO'yu bekliyoruz. İnşallah bize orada bir stant verilecek olursa onlar da bu ürünleri orada satmış olacaklardır diye düşünüyorum. Beklentilerimizi çok yüksek değildir herhalde” şeklinde konuştu.

Kızını kaybettikten sonra girdiği depresyondan, HATMEK kursları sayesinde kurtulduğunu dile getiren Hatice Şepşül de; “Genç öğretmen bir kızımı kaybettim. Antidepresan içiyordum, hayata küsmüştüm. Azize hocamın sayesinde kendimi buldum. Azize hocam, Saadet Hanım burayı bana sevdirdi, antidepresanları bıraktım, çok mutluyum, Allah razı olsun. Burada üretim yapıyorum, para da kazanıyorum. Lütfü Başkanımız EXPO’da bize bir yer açarsa ben bu palmiyeleri hayata döndüreceğim söz veriyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim