iskenderun.org stüdyolarında Ufuk Aktuğ’un hazırlayıp sunduğu SoruYurom Programının konuğu olan keman yapımcısı İsmail Kaya, marangozluk mesleğine başlarken keman ile tanıştığını ve çalmayı çok isteyince babasının ‘çalgıcı mı olacaksın?’ tepkisiyle karşılaştığını, harçlığının kesildiğini, ancak mücadeleyi hiç bırakmadığını söyledi.

Milyonlarca kişi Adana'da buluştu... Adana'da renkli karnaval Milyonlarca kişi Adana'da buluştu... Adana'da renkli karnaval

 

Keman çalmayı öğrenmek için parası olmadığından keman satın alamadığını bu olumsuz şartların kedisini keman yapmaya yönelttiğini de aktaran İsmail Kaya verdiği mücadelede Ressam Mete Başkır’ın kendisine ilham kaynağı olduğunu ifade etti.

 

Keman çalma aşkı yüzünden gece-gündüz çalışarak kendi kemanını yapan İsmail Kaya, içindeki keman yapımcılığı özelliğini gün yüzüne çıkarmayı başardı. Bugün en iyiyi yapmak için de dünyanın dört bir yanındaki keman ustaları ile iletişim kurmayı sürdüren İsmail Kaya yaptığı keman ve çellolar ile uluslararası dereceler alma başarısı da gösterdi.

 

Yabancı dili olmadığı halde zorluklarla mücadele vermenin kendisine büyük haz verdiğini, sonunda başarıya ulaşmanın kendisini daha da motive ettiğini belirten Kaya iyi bir keman yapımında dünyaca ünlü keman malzemelerini almak için yabancı ülkelerdeki fuarlara katıldığını da vurguladı.

Çok keyifli ve ilgi çekici konulara değinilen sohbetin tamamını SoruYorum programı videosunda izleyebilirsiniz…

 

 

Editör: TE Bilisim