Sendika binasında düzenlediği toplantıda basın açıklamasını okuyan Türk iş Hatay İl Temsilcisi Çakır Varan, ‘istihdam paketi’ dediklerinin aslında esnekleştirme, kuralsızlaştırma, güvencesizleştirme yani kısacası köleleştirme paketine karşı seslerinin bugün daha güçlü bir şekilde yükselttiklerini söyledi.

Varan, köleleştirme paketine karşı sürdürdükleri mücadelede, artık yalnız olmadıklarının altını çizerek “İki gün önce HAK-İŞ ve DİSK’le ortak açıklama yaptık. “Esnek Çalışmaya Hayır” dedik. Yaptığımız ortak açıklamayla, Türkiye işçi sınıfının temel hakları söz konusu olduğunda, nasıl bir arada ve dayanışma içinde bir araya geldiğini gördük. Bu düzenlemeyi TBMM’ye getirenlere, getirilmesine sebep olanlara buradan tekrar sesleniyoruz! Gelin bu yanlıştan vazgeçin! Vazgeçin ki arkanızda kötü bir miras bırakmayın! Vazgeçin ki emekçiler adlarınızı duyduğunda, yüzlerinizi gördüğünde size saygı göstersin! Vazgeçin ki, zaten emekçilerin sahip olduğu onlarca derdine bir dert daha eklemeyin! Salgınla, geçim sıkıntısıyla, işsizlikle, doğal afetlerle başa çıkmaya çalışan emekçileri daha fazla germeyin!” diye konuştu.

Gerçekten salgın koşullarında istihdamı artırmak isteniyorsa ‘O zaman gelin, enerjinizi kayıt dışı çalışmayı ortadan kaldırmak için’ harcanmasını öneren Çakır Varan “O zaman onların istekleri dışında ücretsiz izine çıkarılmalarını engelleyin! Ücretsiz izine çıkarılan bir emekçinin ailesiyle beraber günlük 39 TL ile yaşayabileceğini hayal edin! Hayal edin ki, yaptığınız yanlışların farkına varın! Bizler mücadeleden vazgeçmeyiz… Ama bugün, ama yarın, bunun hesabını sorarız. Bu akşam ülke genelinde, mesai çıkışında alkışlarla bu paketi protesto ederek ilk mesajımızı veriyoruz! Mesajımızın alınacağını ümit ediyoruz! Bu köleleştirme paketi geri çekilmezse neler yapabileceğimizi herkese gösteririz! Bu mücadele çocuklarımıza mutlu bir gelecek, insanca yaşayacağı iş şartlarını sağlamak içindir. Yaşasın Mücadelemiz, Yaşasın Dayanışmamız, Yaşasın Türk-İş, Yaşasın Emek Barış Özgürlük Mücadelemiz!” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim