Türkmenköyleri Kültür Ve Dayanışma Derneği  Başkanı Ali Diler,  yıllardır İskenderun’umuzun il olması için topyekûn bir mücadelenin içerisindeyiz diyerek,”  Bunu fazlasıyla hak ettiğimizi düşünüyoruz. Ülke genelinde ve kentimiz özelinde ekonomiye önemli bir gelir kaynağı sağlayan güzel ilçemizin sunduğu katkı oranında karşılığını alamadığını düşünüyoruz. Ülkemizdeki pek çok ilden büyük olan İskenderun’… Geçtiğimiz günlerde İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın İskenderun il olmalı çıkışının arından birçok sivil toplum kuruluşu da bu konuda İskenderun’un il olmasını istedi ”diyerek açıklamasına şöyle devam etti:

“Akdeniz’in İncisi güzel İskenderun’umuz, öz kaynaklarını kendisine kullanmak istiyor. Bu da hem insani, hem de vicdani açıdan adil olacaktır. Bizler vilayette bir işimiz olduğunda soluğu Antakya’da almak istemiyoruz, merkezi sınavlarda Belen Geçidi’nde takılmak istemiyoruz. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmek istiyoruz.

Bu bağlamda belediye başkanımız Fatih Tosyalı’nın öncülük ettiği İskenderun İl Olsun kampanyasına tam desteğimizi haykırıyoruz. Tüm sivil toplum kuruluşlarını da destek olmaya, beraber mücadele etmeye çağırıyoruz”

Editör: TE Bilisim