CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal yaptığı açıklamada, bir provaköterün özellikle Alevi yurttaşlara ağıza alınmayacak küfürler, hakaretler ettiğine işaret ederek “Burada kinini kustuğunu hepimiz görüyoruz. Biz millet olarak bugüne kadar bu tür provokatif olaylara asla geçit vermedik, vermeyeceğiz. Hatay’ı Suriye veya rejim üzerinden kışkırtmak isteyenler şunu iyi bilmelidirler ki: ‘Hatay uzun ve çok değerli, eşi tarihte görülmemiş mücadele sonucunda anavatana katılmıştır. Bakın anavatan diyoruz, çünkü her Hataylı anavatan olarak Türkiye’yi görür, her Hataylı Hatay’ı Atatürk’ün şehridir ve Atatürk’ün emaneti sayar” diye konuştu.

Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümüne vurgu yapan CHP’li Serkan Topal “Millet olarak emperyalizme geçit vermediğimiz önemli bir gündür.  Hatay’ı yani Türkiye’yi karıştırmak isteyenlere tavsiyem şudur: Çanakkale’yi iyi öğrenin, Çanakkale zaferlerini iyi okuyun. Biz millet olarak millet olarak şunu söylüyoruz; söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Halkımızdan bu tür fitne ve fesatlara özellikle kanmamalarını, bu tür düşünceli insanlara da asla prim vermemelerini rica ediyorum ki, zaten Hatay halkımız bu konularda hassasiyet göstermiştir bugüne kadar, bundan sonra da hassasiyet gösterecektir.

Vali ve diğer yetkililerle bu konuyu istişare ettiklerinin altını çizen CHP’li Serkan Topal “Bu konuda soruşturma başlattıklarını ifade ettiler. Gerek başsavcılarımızdan, gerek güvenlik güçlerimizden bu tür gazeteci kisvesi altında bulunan kişilerin serbestçe dolaşılmamasını ve bu tür insanlara prim verilmemesi konusunda daha hassas davranmalarını bekliyoruz. Hatay’ın birliği, Türkiye’nin huzuru, barışıdır. Bu yüzdendir ki, Türkiye’yi karıştırmak isteyenlerin ilk hedefi Hatay’dır. Bu yüzden biz buna prim vermeyeceğiz. Bütün vatandaşlarımız bu tür insanları gördükleri yerde ricam şudur ki, güvenlik güçlerine haber vermeleridir.

O dünkü paylaşımdan sonra da birbirimize daha da kenetleneceğiz. Birbirimize daha çok sahip çıkacağız. Bu tür insanların Hatay’da barınmalarına asla izin vermeyeceğiz. Biz milletimizi seviyoruz, bayrağımızı, vatanımızı seviyoruz ve ülkenin huzuru, barışı, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşması için ne gerekiyorsa yapacağız”

Editör: TE Bilisim