22-28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri ve Paramedik Haftası kapsamında öğrencilerin ve halkın İlk Yardım konusunda bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla “Hayat İçin İlk Yardım, İlk Yardım İçin İlk Adım” konulu panel Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonunda yapıldı.

 

ATT DER Genel Başkan Yardımcısı Osman Nuri Kundakçı’nın oturum başkanlığını yaptığı panelde Kundakçı “Türkiye’de İlk yardım ile ilgili eğitim, söyleşi ve sempozyumlar yapılmıştı fakat ilk yardım konusunda paneli ilk defa Hatay’da gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

ATT DER Genel Başkan Yardımcısı Osman Nuri Kundakçı’nın oturum başkanlığını yaptığı panelde; ATT DER Hatay İl Başkanı Yasin Çümangin, İl Başkan Yardımcısı Ayşegül Alabaş ve İl Başkan Yardımcısı Bahadır Konyalıgil konuşmacı olarak çeşitli ilk yardım konularında sunumlar yaptılar.

 

Temel Yaşam Desteği, Kanamalar, Yaralanmalar, Acil Hasta Taşıma teknikleri, Bilinç Bozuklukları, 112 Acil Sağlık hizmetlerinin işleyişi ve 112 hangi durumlarda aranmalı gibi konular konuşuldu, katılımcıların sorularına da cevaplar verildi.

Ruh sağlığı izinlerinde artış Ruh sağlığı izinlerinde artış

Editör: TE Bilisim