Partisinin Belediye Meclis üyeleriyle birlikte yerel ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu “Türkiye’de Atatürk Cumhuriyeti’nden sonra, tuhaf bir sistem (tek adam sistemi) getirildi.

Yasama, yürütme ve yargı erklerinin, birbirinden bağımsız olması gereken tüm erklerin tek bir kişinin elinde birleştirildiği ve tüm gücün eline verildiği tek adam sistemi. Bütün işlerimiz gerçekten yürüyecek! Çok acil manevra kabiliyeti olacaktı, refleksi çok hızlı gelişecekti, öyle bir siyasi lider şeyi çizdiler bize. Tek adam sisteminin getirdiği çok önemli sıkıntılar var. Sabah nezle olsa Türkiye’de yer yerinden oynuyor, dolar- Euro fırlıyor, piyasalar allak bullak oluyor. Akşam aklına getirdiğini sabah icraat haline getiriyor, Türkiye’de tutuklanmalar, düşüncelerini söyleyen gazeteciler içeri atılıyor, tek adam sistemini eleştiren hiç kimseye yaşama hakkı vermiyor. Böyle bir başkanımız, pardon ‘Reisimiz’ var” şeklinde konuştu.

 

Türkiye’de enflasyonun almış başını gittiğini vurgulayan CHP’li Mansuroğılu şunları kaydetti: “Bir yıllık enflasyonun ulaştığı rakamları hepiniz biliyorsunuz, çünkü günlük hayatta hepimiz yaşıyoruz. Akaryakıt zammını hiç söylemeyeceğim. Övünüyor ya kapıcıların bile arabası var. Bu arabayı hangi krediler çektiğini, nasıl ödediklerini ve nasıl arabalarını haraç mezat elden çıkardıklarını unutuyor. Ekonomist ya, Allah razı olsun böyle ekonomist bir reisimiz var. Doları, Euro’yu söylemiyorum, herhalde dolar en son on liranın üstündeydi, çok şükür dolarımız da euromuz yok! Euro da 11,5 lira civarındaydı” şeklinde konuştu.

 

“EMİR ÇANTASINDA SICAK PARA VE PEKER’LE GELECEK”

Türkiye’ye Arap ülkelerinden geldiği iddia edilen sıcak parayı herkesin bildiğine de değinen CHP’li Mansuroğlu “En son reisin açıklamaları Birleşik Arap ülkeleri, sıcak para gönderen ülkeleri bunlar terörü destekliyor diyor. Oradan ‘Sedat Peker’ diye bir vatandaş çıktı; ‘Birleşik Arap emirliklerindeydi yanılmıyorsam, Türkiye’deki işlerin nasıl yürüdüğü, sorunların nasıl halledildiğiyle, kimlerin kayrıldığı, kimlere iş verildiği, beşli çetenin nasıl oluştuğuyla ilgili’ bazı açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar onların davulunu çalan ama tokmağı başkasının elinde olan arkadaşın nedense bir anda sesi kesildi. Aldığım duyum, izlediğim haber, 24 Kasım’da Birleşik Arap Emirlikleri emiri reisi ziyarete geliyor. Büyük ihtimalle gelirken de çantasında Sedat Peker’i de getirecek herhalde! Getireceği sıcak parayla beraber…” diye konuştu.

 

HERKESLE HELALLEŞECEK YALANCI VE

HIRIZLARLA HELALLEŞMEYECEK

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı helalleşme listesine de vurgu yaparak “Türkiye’de helal lokma yiyen herkesle helalleşecek. Türkiye’de demokrasinin oturması için mücadele eden farklı kulvarlarda olabilir, herkesle helalleşecek. Kemal Kılıçdaroğlu Atatürk’ün bıraktığı mirasa sahip çıkan herkesle helalleşecek. Ama yalancılarla, en önemlisi şu anda başta olanlar gibi hırsızlarla helalleşmeyecek” dedi.  

Sarısekililerle Bir Araya Geldi Sarısekililerle Bir Araya Geldi

Editör: TE Bilisim