TÜBİTAK “2566 – Çin Ulusal Doğal Bilimler Vakfı (NSFC) ile İkili İşbirliği Programı” kapsamında 2021 yılında Uluslararası İşbirliği Projeleri Araştırma Destek Grubu’na önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci sonuçlandı.

Okullarda yeniden ders başı! Okullarda yeniden ders başı!

Projenin Türkiye tarafı Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi yürütücülüğünde, Çin tarafı Yangzhou Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ruichao Lİ yürütücülüğünde gerçekleştirilecek.

 

Mustafa Kemal Üniversitesi’nden öğretim üyesi Doç. Dr. Cemil Kürekci’nin yanı sıra ikili anlaşma sürecinde Türkiye’de 4 üniversitenin projelerine destek verileceği kaydedildi.

 

Projeye dahil olan Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Sibel Ayşil Özkan Buğdayda Aflatoksin ve Deoksinivalenol için Senkron İmmünoassay Teknikleri Üzerine Araştırma başlıklı projesi yer alıyor. Gümüşhane Üniversitesinden Dr. Samet Öztürk yer fıstığı ve türevi ürünlerde yağ içeriğinin radyo frekans ısıtma işlemi sırasında salmonella'nın inaktivasyonu üzerindeki koruma mekanizması başlıklı projesi ile Koç Üniversitesinden Onur Öztaş simbiyotik azot fiksasyonunda nib1 ve dnf2 enzimlerinin yer aldığı ‘konak bağışıklık yolağı’nın belirlenmesi başlıklı projesi de desteklenecek.

  

Editör: TE Bilisim