İlki 2018 yılında  İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi ile İskenderun Teknik Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen şenliğe ortalama 45 bin kişi katıldığı, 11-12 Haziran 2019 tarihinde ikincisi düzenlenen şenliğin yürütücülüğü Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Hatay Bilim ve Sanat Merkezince yapılmış olup, Mustafa Kemal Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Hatay BüyükŞehir Belediyesi ve İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi’nin kıymetli destekleri ile gerçekleştirilen şenlikte 30 bin kişi geldiği belirtildi.

 9-11 Eylül 2021 tarihinde üçüncüsü gerçekleşecek olan Teknouzay Bilim Şenliği 3 ise Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürütücülüğünde, İskenderun Teknik Üniversitesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde Samandağ Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Bugün başlayacak ve üç gün sürecek olan projenin amacı, bilim kültürünü ve bilim iletişimini toplumun daha geniş kesimlerine yaymak. Bu sayede toplumun bilime olan ilgisini artırmak, çocukları ve gençleri uzay bilimleri temelinde tüm bilim alanlarında kariyer yapmaya özendirmek, alanın uzmanı olan bilim insanlarıyla her yaştan ve kesimden katılım gösterecek insanımızı bilim çatısı altında buluşturup kaynaştırmak. Şenlik süresince katılımcılar için ilgi çekici sergiler, atölyeler, laboratuvar çalışmaları, tematik oyunlar, konferanslar, teleskoplar ile gökyüzü gözlemi, gösteriler, söyleşiler gibi etkileşimli uygulamalar düzenlenecektir.

Projede uzayda tarım, moleküler biyoloji, uydu ve roket sistemleri, sanal gerçeklik, gezegenimizdeki kayaç yapıları, Evren’deki gök cisimleri ve yeni dünyaların keşfi, Türkiye’de Astronomi gibi uzay ve teknolojiye dair birçok konuyla ilgili konferanslarla ve atölyeler katılımcılara sunulacaktır.

Türkiye’nin pek çok ilinde gerekse Hatay ilinden akademisyenler ve öğretmenler projeye destek veriyor.

Editör: TE Bilisim