Teknoversite vizyonu ile kurulan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), artık geleneksel hale gelen Teknoversite Günleri’nin 7’incisinin açılış programında, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, kendi yaşam öyküsünü anlattı ve öğrencilere iş ve özel yaşamda başarılı olmanın sırlarını aktardı.

Düzenlenen panele, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İSTE Rektörü Prof.Dr. Tolga Depci, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Jandarma Komutanı Kd.Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, Yükseliş Koleji kurucusu Nuri Üysen, Genel Müdür Aykut Davut Öktem, işadamları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

İskenderun’un Kitap kurtlarının ödülleri verildi… İskenderun’un Kitap kurtlarının ödülleri verildi…

İSTE Rektörü Tolga Depçi, Teknoversite’nin teknoloji ve üniversiteyi bir araya getirmeye çalıştıkları bir olgu olduğunu belirterek “Kelimelerin olması değil, içerisine anlam yüklemek, onu gerçek bir hayatla değiştirmek amacıyla en önemli sermaye olan insanın değerini çok iyi anlayıp bu konuda her türlü girişimi yapan bir üniversiteyiz” dedi.

“HER ŞEYİN BAŞI VİZYON”

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı çalışma hayatı boyunca yaşadıkları ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak “Her şeyin başı vizyon. Yaptığım işi ne için yapıyorum diye sorgularım her zaman. Kazanmayla beraber kazandırdıklarınız da önemli. Çizgimi hiç değiştirmedim. 35 yıl öncede bu işi yapıyorduk o günün en iyisiydik, bugün de. İşinizi sık sık sorgularsanız ne kadar mükemmel yaptığınızı da görürsünüz. Uzun soluklu ekiple çalışırım. Bugün 30 yılı aşkın benimle yol yürüyen 100’ü aşkın, 20 yıldır bizimle çalışan 300’ü aşkın, 10 yıldır bizimle çalışan 2000’i aşkın arkadaşlarımız var. Yapmış olduğumuz işi hakkıyla yaptığımız için gittiğimiz ülkelerde en iyilerle çalışıyoruz. Bugün doğru ilişkiler ve irtibatlar kurarsanız, yarın o kadar sağlam iş yaparsınız. Dostluklar çok önemli” diye konuştu.

 

‘YÜZLERCE BULUŞUMUZ VAR’

Öğrencileri Tosyalı Holding bünyesinde önemli hizmetler veren Tosyalı Akademi ve Tosyalı AR-GE Merkezine davet eden Fuat Tosyalı şunları söyledi:  “Burada yüzlerce buluşumuz var. Öğrencilerimizle burada buluşuyoruz, bizim ulaştığımız teknolojik seviyeye taşıyoruz. Kültür ve sanat alanında geri dönüşüm sanatçılarını bir araya getirdik. Kendilerine metaryal desteği veriyoruz. Bu eserler hazırlandığında satabiliyorlar, olmadı hepsini temin edebilme garantisi veriyoruz. Tosyalı Algerie tesisimizin bulunduğu Cezayir’in kültür mirasına da katkı sağlıyoruz. Bu şekilde çok çalışmamız var. Muazzam bir kaynak aktarıyoruz…”

 

‘BAŞARISIZLIKLAR SİZİ ÜZMESİN’

Öğrencilere altın öğütler veren Fuat Tosyalı iş yaşamında üç mekanizmaya işaret ederek “Trende liderlik edenler, takip edenler ve bu trendi engellemeye çalışanlar! Sizler o trendi yaratmaya çalışın. Hiç yılmayın, düştüğünüzde tekrar ayağa kalkın. Başarısızlık sizi üzmesin, o tökezleme bir gün size büyük bir avantaj sağlayacak. ‘Olanda hayır vardır’ derler. Başarısızlık size hayırlı bir süreç kazandıracak. Neden mi? Edison, elektriği bulmak için bin defa deneylerinde başarısız oldu. Aya ilk çıkıldığında, başarıyı takım arkadaşları ile birlikte yaşayan Neil Louis Armstrong o hedefe ulaşırken yıllardır üzerinde çalışma yaptı. Veya Michael Jakson, sahneye çıkmadan konserden önce ayna karşısında saatlerce çalışma yapıyordu. Sizleri de başarıya taşıyacak olan yegâne olay, çok çalışmanız olacak. Takımın bir parçası olun, taraftarı olun. O yüzden bıkmadan usanmadan çalışın, işinize odaklanın. Mükemmelin daha mükemmeli vardır, unutmayın” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim