Açılışa, Hatay TİP Milletvekili Barış Atay, İl yöneticileri, partililer, İHD, Eğitim-Sen, Tüm Emekli Sen, HDP, Emek Partisi, SYKP, İskenderun Kadın Platformu üyeleri katıldı. Genç TİP’liler adına konuşan genç partili, yapmış oldukları çalışmalar sonucunda bugün, parti binalarının açılışı için toplandıklarını belirterek “Sahip olduğumuz ideolojinin ışığında yoldaşlarımızla emek vererek kolektif bir çalışma yürüttük, hepimizin emeğine, iradesine sağlık.Parti binası her şeyden önce bir eğitim yuvasıdır. Türkiye tarihine baktığımızda; ırkçılığa, faşizme, din bezirgânlığına, emek sömürüsüne ve gericiliğe karşı nerede bir zafer, kazanım elde edilmişse, Türkiye’de devrimcilerin sorumluluğu oradadır. Bu sorumluluk bizim sorumluluğuzdur” diye konuştu.     

TİP Hatay Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay, Emek Partisi İskenderun İlçe Başkanı Makbule iflazi Kılıç, HDP İlçe Başkanı Abdurrahim Şahin açılış kurdelesini keserek TİP İlçe binası hizmete girdi.

TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu da, Türkiye İşçi Partili yoldaşlarla gurur duyduğunu vurgulayarak “Bu parti her gün, her gün bir yerde örgütlenebiliyorsa, bir yerde bina açabiliyorsa, bugün Türkiye İşçi Partisi gerçeği varsa, bu genç arkadaşlarımızın sayesindedir. Hepinizin önünde onlara teşekkür ediyorum" dedi.

TİP’ın Defne, Samandağ, Hatay binasında sonra İskenderun ilçe binasını açıyor olması bizim için ayrıca bir mutluluk olduğunun altını çizen  Milletvekili Barış Atay "İskenderun’da ciddi bir mücadele potansiyeli olduğunu biliyoruz. Beraber verilmeyen hiçbir mücadelenin başarıya ulaşacağını düşünmüyoruz. Eğer Türkiye bizimizin hayal ettiğimiz gibi aydınlık bir gelecek görecek ise AKP-MHP iktidarından kurtulduktan sonra, bu sistemin devamına eğer bir set çekebilecekse bu halkın örgütlü çabasıyla olacak. O yüzden bu bina Türkiye İşçi Partisi için değil, buraya gelen veya burada olduğunu bilen, duyan hisseden herkese hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim