Adil COŞKUNER/ Erzin

Hatırlanacağı üzere Erzin’de 13 Ağustos 2012 yılı akşamı bir grup terörist iki araçla İlçe Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü Binalarına eş zamanlı silahlı saldırı düzenlenmişti. Anında karşılık veren güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu terörist grup kaçarak kayıplara karışırken, saldırıda iki polisin yaralanmıştı.

İki ayrı araçla saldırı gerçekleştiren terörist grup önce Hürriyet Mahallesindeki İlçe Jandarma Komutanlığına, ardından da İsalı Mahallesinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına gece saat 23.45 sıralarında, uzun namlulu silahlarla ateş açılmışlardı.

Ayrıca Jandarma karakolunun yakının da bulunan Uğur Mumcu Caddesi üzerinde yer alan ilçe Kaymakamlık konutu da hedef alınmış lojmanında nöbet tutan polis memurları ve jandarma karakolundaki askerler de saldırıya anında karşılık vermesi üzerine her iki saldırıda da kısa süreli çatışmanın ardından terörist gruplar araçlarla kaçarak kayıplara karışmıştı.

Olayın ardından Kaymakamlık ile İlçe Emniyet binasının bulunduğu cadde önlem amaçlı trafiğe kapatılmıştı.

 İsalı Mahallesi Kurtuluş Caddesi güzergahında bulunan vatandaşların müracaatları sonucu Belediye Başkanlığının girişimleriyle Gaffar Okkan Caddesi 9 yıl sonra yeniden trafiğe açıldı.

Editör: TE Bilisim