İskenderun’da şarküteri sektörünün öncüleri arasında gösterilen Temizel Şarküteri, şimdi ikinci neslin temsilcileri olan Yahya Eryılmaz, Munip Eryılmaz, Uğur Eryılmaz, Ali Haydar Eryılmaz, Hikmet Eryılmaz ve Zeynettin Eryılmaz’la sektördeki serüvenini açılımlarıyla sürdürüyor.

Günde 50 Kg. sütle yaptığı topak peynirle Temizel Şarküteri’nin bugünkü temellerini atan dede Mehmet Eryılmaz’ın torunları, İskenderun, Mersin ve Samandağ’dan sonra şimdi Karaağaç 20 metrelik yol diye tabir edilen Uğur Mumcu Caddesi’nde 4. Şubeyi bölge insanının hizmetine sundu.

Firma ortağı Uğur Eryılmaz, Samandağ’da başlayan üretim serüveninin, Hatay dışına çıktığını hatırlatarak “Dedem Mehmet Eryılmaz’ın 1980 yılında temellerini attığı firmamızın ilk şubesi 1987 yılında İskenderun’da halkımıza hizmet vermeye başladı. Planlı ve gerçekleştirdiğimiz şubeleşme projelerimizi hazırlarken ürün gamımızı da arttırdı.  Günümüzde imalathanemizin süt kapasitesini 20.000 litreye çıkardık. 2015 yılında Samandağ’dan sonra Mersin’in Akdeniz ilçesinde 3. şubemizi de faaliyete geçirdik. Günlük 50 Kg. sütle sektöre giriş yapan firmamız, bugün toplamda üç şubeyle halkımıza en iyi hizmeti vermeye devam ediyoruz” dedi.

HATAY’IN LEZZETLERİ TEMİZEL’DE

Uğur Eryılmaz, Temizel Şarküteri’nin çatısı altında Hatay’a ait olan bütün yöresel ürünlerinin mevcut olduğunu ifade ederek şu bilgileri aktardı:

“Kendi imalatımız olan; topak-dil-örgü peyniri, künefelik peynir, Hatay peyniri, tuzlu yoğurt, tereyağı, çökelek, sürk, yoğurt ve ayran bulunmaktadır. Aynı zamanda halhal dediğimiz yeşil zeytin, zeytinyağı, nar ekşisi, salça çeşitlerimiz de mevcuttur. Ürünlerimiz kalite standartlarına göre, el değmeden tam otomatik makinalar ile üretilmektedir. Yöresel lezzetlerimizden ve kendi ürettiğimiz ürünlerden(reçel, salça, peynir çeşitleri, yeşil zeytin, zeytinyağı, nar ekşisi) Türkiye’nin her yerine kargo imkanı sunuyoruz. Merhum dedemizin ürettiği ilk ürünümüz olan topak peynirimizi ve beraberinde ham çökelek, ayran tereyağımz şarküterimizle özdeşleşen ürünler arasında yer alıyor.”

Temizel’i Temizel yapan, ilkeleri, prensip ve ortaya koyduğu iş disiplin olduğunun altını çizen Eryılmaz En büyük etken ise dedemizden öğrenmiş olduğumuz  ‘Müşteri misafirimizdir ve kendimizin yemediğini başkasına asla sunma’ ilkesidir. Dedemizin anayasa gibi gördüğümüz bu ilkesiyle bugünlere gelişerek ve büyüyerek geldik. Firmamızda güler yüz, kaliteli hizmet, saygı ve disiplin de önceliklerimiz arasındadır.^”

 

ZİNCİRİN 4. HALKASI KARAAĞAÇ 

Uğur Eryılmaz, ülke genelinde şubeleşmeyi çok önemsediklerine değinerek, “Markamızın bilinirliğini önce ülkemize tanıtıp daha sonra Avrupa ülkelerine taşımayı planlıyoruz. Mersin’deki üçüncü şubemizden sonra İskenderun’da bir şube daha açmak için çalışmalarımıza başlamıştık. Bunu da sonlandırdık ve Arsuz-Karaağaç 20 metrelik yolda 4. Şubemizi bölge halkımızın hizmetine sunduk. Bu şubemiz, diğerlerinden biraz daha farklı olacak. Manav reyonunun yanı sıra her şehrin, peyniri, salamı, sosisi, kısacası Türkiye’nin tatları yer alacak.  Bir diğer deyişle ülkemizin süt ve hayvansal ürünlerine çok rahatlıkla bu şubemizle ulaşabilecekler. Bununla birlikte kısa, orta ve uzun vadede de sırasıyla İstanbul, Ankara ve Antalya da şube açmak için fizibilite ve altyapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yani hedefimiz, zincir şarküteriler oluşturmaktır” şeklinde sözlerini tamamladı. 

Editör: TE Bilisim