Pandemi sürecinde iki yılda sektörün üyelerinin çok etkilendiğini belirten İskenderun Berberler, Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş, “Son zamanlarda ekonomi anlamında bizim gibi emek işi ile uğraşan esnaf çok zarara gördü. Aldığımız her malzemenin neredeyse güne iki kez fiyatı değişiyor. Müşteriye bunu yansıtamıyoruz. Yansıttığınız zaman müşteri kaybedersiniz. Bu nedenle çok zor durumdayız. Zam istesek bir türlü almasak, bir türlü bizde şaşırdık kaldık” dedi.

 

KAYITLI OLUP AÇANLAR KAPATANLAR DA VAR

Oda üyesi olmayan kayıtsız çalışanlar ile ilgili kayıt yaptırmaları için çalışmalar yürüttüklerini de ifade eden İskenderun Berberler, Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş, “Ama kayıt yaptırıp biraz çalışıp ardından kapatanlarda oluyor ekonomideki belirsizlik bu sıkıntıları yaşatıyor. Hiç iyi bir durumda değiliz. Ama bizim meslek grubunun en güzel yanı şu ki; Ufak para olduğu için sıcak para giriyor. Sabah işyerini açtığında bir müşteri gelse bir ekmek paran çıkar. Yeterli mi derseniz asla yetmiyor. Biz günlük kazanıp tüketen sektörüz. Kapatılınca sıkıntı yaşadık. Şuanda da fiyat artışları bizleri olumsuz etkiliyor” diye konuştu.

 

Kayıt dışı çalışanları kayıt altına alınmasının daha iyi olacağını sözlerine ekleyen Tabaş şunları kaydetti: “Herkes için bir hakkaniyet sahibi olmuş olacak. Odaya kayıtlı olanların oda aidatı ruhsat parası derken vergisini öderken diğer taraftan kayıt dışı olan bunları ödemeyecek. Suriyeliler de artık kayıt yaptırıyorlar. Biz ümitliyiz, umutluyuz inşallah güzel şeyler olur…”

Editör: TE Bilisim