“SURİYELİLERİN SÖMÜRÜLMESİ BİZİ ÇOK ÜZÜYOR”

Biz Suriyelileri misafir olarak, insan olarak görüyoruz ve insancıl yaklaşıyoruz. Düşman gibi ya da ekmeğimize ortak olan insanlar gibi görmüyoruz diyen CHP İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar,”  Resmi rakamalara göre bile yoğunluğu ele aldığımızda kilometrekare başına 283 kişi düşüyor.  Suriyelilerin iş durumu olarak sömürülmesi, çocukların eğitimden uzak kalması ve özellikle çocukların iş gücünde kullanılıp sömürülmesi bizi çok üzüyor. Bunlar Türkiye’den ayrılmadığı taktirde ise eğitim alamayan çocuklar ileride Türkiye için büyük sorun olacaktır.” dedi.

“COVID-19’A YAKALANAN SURİYELİ SAYISI ÇOK AZ”

Suriyelilerin Hatay’daki nüfusa eklemlenmesi ile koronavirüs vakalarında bir artış yaşanıp yaşanmadığına ilişkin ise CHP’li Parlar, “Pandemi sürecinde özellikle Suriyelilerle ilgili, bize Suriyelilerin hiçbir sıkıntısı olmadı. Suriyelilerin nüfusuna göre hastalık yönünden, hastanelerimizde yapılan araştırmalarda inanılmaz derecede pandemiden az etkilendiler. Covid-19’a yakalanan Suriyeli sayısı çok çok az.” Şeklnde konuştu.

“SURİYELİLER TÜRKLERDEN DAHA AVANTAJLILAR”

Suriyelilerin sosyal güvencesi olduğunu, hastanelerde ücretsiz olarak kendilerine bakıldığını açcıklamasına ekleyen Parlar, “Türklerden daha avantajlılar. İlaçlarda ve muayenelerde ek ödeme yapmıyorlar. Suriyelilerin koronavirüs vakalarında az bir yer tutmasını ben hekim olarak sürekli açık havada olmalarına bağlıyorum. Ya bahçe ve tarlada çalışıyorlar ya da çöp topluyorlar. Çöp toplamak tabiki sağlıksız ve hijyenik olmayan bir durum ama maske ve eldivenle kendilerini koruyorlar. Hep açık alanda çalıştıkları için eve virus taşımıyorlar. Ev ortamları da uygun değil. Çok küçük evlerde çok kalabalık aileler şeklinde yaşıyorlar ve buna rağmen Suriyeliler koronavirüse çok az yakalanıyorlar” dedi.

Editör: TE Bilisim