2011 yılında Suriye’de başlayan iç savaş nedeniyle yüz binlerce çocuk yetim kaldı. İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de yetimlere yönelik yürütmüş olduğu çeşitli projelerle geleceğe umutla bakan bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda Yetim Sponsorluk Sistemi ile 17 bin 323 Suriyeli yetime her ay düzenli olarak 125 TL tutarında sosyal nakdi destek sağlanıyor.  Ayrıca vakıf tarafından çeşitli kalkındırma projeleriyle de yetim ailelerinin kendi ayaklarının üzerinde durarak hayatlarını idame ettirebilmeleri için katkıda bulunuluyor.  İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın son olarak Namaz ve İnfak Kardeşliği grubu ile birlikte hayata geçirmiş olduğu koyun, kümes hayvanı, manav, 3 tekerlekli taşıma motoru teslimi gibi projelerle 33 yetim ailesine gelir temin edebilecekleri bir iş imkanı sunuldu.

Vakfın Suriye Çalışmaları Yetim Birimi Sorumlusu Erdal Ağca, iç savaş nedeniyle tamamen korunaksız kalan Suriyeli yetimlere sahip çıktıklarını söyledi.  Ağca, kalkındırma projelerinin aileler tarafından büyük bir mutlulukla karşılandığını belirterek, ‘‘Yetim ailelerine kendilerinin emeğiyle gelir temin edebilecekleri bir iş ortamı kazandırmaya çalışıyoruz. Bu sayede yetim aileleri sadece almayı değil aynı zamanda dimdik ayakta durmayı da öğreniyor. Bu projelerin hayata geçirilmesi konusunda destek veren Namaz ve İnfak Kardeşliğine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

2020 yılının son günlerinde hayata geçirilen projelerin meyvesini kısa sürede almaya başladıklarını vurgulayan Ağca, Namaz ve İnfak Kardeşliğinin katkılarıyla Suriye’deki bir yetimhaneye de çocuk parkı inşa edildiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim