İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü Başantrenörü Murat Kaptanoğlu, 2002 yılında kurulan, yakın zamana kadar yüzme ve sutopu branşlarında ulusal anlamda şehrimizi başarı ile temsil ettiklerini belirtti. Kaptanoğlu,”  Kulübümüz yetiştirdiği sporculardan ülke sporuna 12 Milli sporcu kazandırmış, 2017 yılında U19 Bayanlar Sutopu 1.ligi’nde Türkiye Şampiyonu olmuş köklü bir kulüp olan İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü, bilindiği üzere şehrimizin tek yarı olimpik yüzme havuzu Vali Zeki Şanal Kapalı Yüzme Havuzu’nun yıkılması ile antrenman yapamayarak, faaliyetlerini yürütebilmekte zor bir sürece girmişti”diyerek şöyle devam etti:

“ Kulüp bu zor süreci atlatmak, başarılı geçmişini sürdürebilmek ve sporcularının antrenman yapabileceği kendisine ait bir yarı olimpik bir tesis yapma hedefi ile yola çıkmıştı. Ancak pandemi, maddi zorluklar Ve benzeri sebeplerle yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun inşaatında zorlanmaktadır.

Zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen tesisin büyük kısmını tamamlayan kulüp, havanın güzel gitmesini fırsat bilip, sporcularının ve yüzme severlerin havuz hasretini bir nebze de olsa azaltmak amacı ile hafta sonu kısa süreliğine de olsa tesisin kapılarını düzenlediği ücretsiz etkinlikle açtı.

Şenlik havasında geçen etkinliğe katılım ve ilgi oldukça yoğun oldu. Sporcuların ve ailelerin sevinci ve mutluluğu görülmeye değerdi.”

ÇALIŞABİLECEK OLİMPİK BİR HAVUZ YOK

 Yıkılan İskenderun Vali Zeki Şanal Kapalı Yüzme Havuzu, eski olmasına rağmen faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz bir tesis diyen Kaptanoğlu şunları söyledi:

“ Bu tesisin sporcularımızın ve velilerimizin beklentilerinde eksik kalması sebebi ile bundan yaklaşık 3-4 yıl öncesinde kendimize ait bir tesis hayali ile yola çıktık. Kulüp olarak kendimizi ülke çapında kanıtlamış başarılı bir geçmişimiz var. Vali Zeki Şanal havuzunun yıkılması ile çoğu sporcumuzu kaybettik. Yaklaşık 400’ün üzerinde aktif sporcumuz varken çoğu bu sebepten dağıldı. Kalan az sayıda sporcumuzla deniz ve kara antrenmanları ile faaliyetlerimizi sürdürmeye çalıştık. Şu anda çalışabilecek olimpik havuz olmadığından, kulüp olarak çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Yüzme ve sutopunu çok seviyoruz ve başarılı sporcular yetiştirip ilçemizi daha büyük başarılar ile temsil edeceğimize inanıyoruz. Kendi kulübümüze ait bir tesisi yüzme ve sutopu branşlarında sporcular yetiştirmek, bölge halkına günümüz modern şartlarında hizmet vermek, ülke sporuna katkıda bulunup, milli sporcu sayımızı çok daha arttırmak amacı ile yapmak istedik. Pandemi, maddi zorluklar Ve benzeri sebeplerle uğraşsak da üstünü kapama dışında büyük bir kısmını tamamlayarak belli bir seviyeye getirdik. Bu süreçte maddi manevi emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Tesisimizde 25 x 12.5 m ölçülerinde yarı olimpik, 12.5 x 5 m küçük eğitim havuzu, 8 x 3 m engelli havuzu olmak üzere üç ayrı havuz mevcuttur. Tesisimizin üstünü kapatamadığımız için kış döneminde faaliyet gösteremeyeceğiz. Havaların güzel olmasını fırsat bilip, havuz hasretini bir nebze azaltmak için suyumuzu doldurup ilaçladık ve bu etkinliğe herkesi hafta sonu davet ettik. 

Bu etkinlikle sporcularımıza ve ailelerimize, halkımıza, bizi bekleyen yüzme severlere tesisimizin son durumunu göstermek, tanıtmak, bitirmeye ve yeniden sporcularımızı toparlayabilmeye yönelik çabalarımızın devam ettiğini, yanlarında olduğumuzu hissettirmek istedik. Etkinliğe gösterilen yoğun ilgi katılanların sevinci, ailelerin memnuniyeti bizi çok daha mutlu etti. Mücadelemizin gerekliliğini bir kez daha anladık.”

Editör: TE Bilisim