Ülkedeki ve dünyadaki bütün çocukların, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlayan Saadet Partisi Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Ceren Seda Çiçek bir mesaj yayınlayarak Bugün aslında üç bayramı bir arada kutladıklarının altını çizerek “Birincisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 101. kuruluş yıldönümü, ikincisi Hakimiyet-i Milliye yani Ulusal Egemenlik Bayramı, üçüncüsü ise çocuk bayramıdır” diye kaydetti.

 

Bugün aynı zamanda, dünyada çocuklara bayram hediye eden ilk ve tek ülke olmanın kıvancını taşıdıklarını belirten SP’li Seda Çiçek “Çocuklarımıza kaba kuvveti değil, hakkı üstün tutan, milli ve manevi değerlere bağlı ve bütün insanlığın saadeti için çalışan bir nesil olarak yetiştirmek asli görevimizdir. Çünkü çocuklar geleceğimizdir. Çünkü çocuklar geleceğimizin teminatıdır. Çünkü çocuklar yarınımızdır, istikbalimizdir. Bütün varlığımız ve her şeyimizdir onlar. Umudumuzdur, gözümüzün nurudur… Aslında çocuklar, bir milletin paha biçilmez değeridir. Onlara yapılan her türlü yatırım,  milletin kendine yaptığı yatırımdır” diye konuştu.

 

Bugün çocukların, tüm dünyada, her türlü sömürü ve istismarın ana hedefi haline geldiğine işaret eden SP’li Seda Çiçek “Bütün yanlış politikaların en ağır bedelini maalesef çocuklar ödemektedir. Dünyanın bir ucundaki Doğu Türkistanlı- Uygurlu çocuğun, Filistinli, Keşmirli, Suriyeli, Iraklı, Yemenli, Afganistanlı, Arakan-Mynmarlı çocukların gözyaşları artık dinmeli. Savaşlar, sömürüler, işgaller sona ermeli. Hak ve adaletin hakim olduğu yeni bir dünya acilen kurulmalıdır. Her çocuk, mutlu -huzurlu bir aileyi, sıcak yuvayı, sağlıklı gelişimi, yeterli - dengeli beslenmeyi, tahrip edilmemiş bir doğayı, kirlenmemiş suyu, taze ve helal lokmayı hak eder. Her çocuk;  kendisini geleceğe taşıyacak iyi bir eğitimi hak eder” şeklinde konuştu. 

 

ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZDİR

Çocukların istikbalini ilgilendiren konularda Milli Eğitim’e katkıda bulunmayı her zaman vicdani bir sorumluluk olarak gördüklerini sözlerine ekleyen SP’li Seda Çiçek şunları kaydetti: “Biz,Önce Ahlak ve Maneviyat’ ilkesiyle hareket ederek, bütün insanlığın saadeti için çalışacak yeni bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Çünkü yaşanabilir bir Türkiye ve yaşanabilir bir dünya çocuklarımızın hakkıdır. Onlar, en güzelini hak ediyor.”

 

Editör: TE Bilisim