Soğukoluk’ta ormanlık alanda üç farklı noktada çıkan yangına, Orman İşletme Kahramanmaraş Bölge Müdürlüğüne bağlı iki helikopter, arözler, HBB, Belen ve İskenderun Belediyeleri araç takviyesiyle söndürme çalışmaları kısa sürede sonuç verdiği bildirildi.

Yangın bölgesine giden Milletvekili Abdulkadir Özel, gelen ihbar üzerine Orman teşkilatının bütün ekipleriyle bölgeye sevk edildiğini belirterek “İki helikopterimiz kısa sürede yangına havadan müdahale ettiler. Yangın kontrol altına alınmış durumda, şu anda soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.

Söndürme çalışmalarına HBB, İskenderun ve Belen Belediye araçları ile ekiplerinin de destek verdiğini aktaran Milletvekili Özel “Yangına kısa sürede müdahale ederek söndürme çalışmalarına organize olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gayretli çalışmaları sonucu şu anda yangın kontrol altına alınmış durumda. Söndürme çalışmalarına katılan iki arkadaşımız dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldılar, durumları çok iyi. Yakın bölgelerden asılsız yangın ihbarları alıyoruz. Bu ihbarların asılsız olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. İhbar edilen noktalara arkadaşlarımız ulaştılar, helikopter de havadan kontrol etti, bölgeyi taradı. An itibariyle yangın kontrol altına alındı.     

 

 

Editör: TE Bilisim