Aynı noktada kendilerinin dışında aynı noktadan bütün kooperatiflerin dolmuşlarının yolcu alıp, yolcu indirdiğini ifade eden Şekere dolmuşçuları uygulamalara adeta isyan etti, ayda 5 bin lirayı bulan cezalardan bıktıklarını seslerini ilgili ve yetkililere duyurmak istediklerini söylediler.

Körfez servis yolu önünde kontak kapatan Şekere dolmuş sürücülerinin, tepki göstermesi üzerine bölgeye emniyet ve trafik ekipleri sevk edildi.

Dolmuşçular buradaki sorunun kendilerine burada yolcu aldırılmaması olduğunu vurgulayarak ”Şekere dolmuşçusu olarak burada bizlere yolcu indir-bindire izin vermiyorlar. Halk da yolcularımız da buna isyan ediyor. Yolcularımıza da sorabiliriz. Buradan adliyeye giden insan var. Yol üstünde özel hastaneye giden insanlar var. Bizim güzergahımızın üstünde, bu insanlar bizi tercih ediyor. diğer dolmuşlara bindikleri zaman 45 dakikada çarşıya varıyorlar. Bizim dolmuşlarla ise 15 dakikada çarşı merkezindeler. Biz buraya acilen durak istiyoruz. Ayda 5 bin lira ceza ödüyoruz buradan yolcu alıyoruz-indiriyoruz diye. Belen, Kırıkhan ve Antakya indiriyor sıkıntı yok, ekipler geliyor, biz indirip-bindirme yaptığımızda ceza uygulanıyor!” diye konuştu.

Bu arada olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş de sorunun çözümü için dolmuş şoförleriyle görüştü, bilgi alışverişinde bulundu.  

Editör: TE Bilisim