İLKSAN’ın  toplam üye sayısının 285.830 olduğunu açıklamasında belirten Eğitimsen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, üyelerinin yüzde 54' ü kadın olmasına rağmen yönetim kurulunda bir tane kadın üye olmadığının altını çizdi. 19 Haziran Cumartesi günü İskendernu da ve Arsuzda yapılacak seçimlerde adaylarının desteklenmesini istediklerini ifade etti.

Eğitimsen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi:

“ İLKSAN in en büyük geliri üyelerinden aldığı aidatları tekrar üyelerine ikraz yoluyla vererek elde ettiği faiz geliridir. Öyle ki ikraz geliri üyelerden zorunlu olarak aldığı aidat gelirlerinin üzerine çıkmıştır. Bu durum İLKSAN in kuruluş felsefesine aykırıdır. Temsilciler Kurulu kararları ancak Bakan uygun bulursa uygulanabilmektedir. Temsilde adalet yoktur. Şöyle ki İstanbul’daki  35 000 üye 4 temsilci seçerken, Bartın daki 240 üye 2 temsilci seçmektedir.

Zorunlu üyeliğin kaldırılması/3600 ek göstergenin çıkması halinde emekli sayısı artacağından İLKSAN nakdinin emekli ikramiyelerini ödemede zorlanacağı açıktır.

İLKSAN’A YÖNELİK TALEPLERİMİZ

İLKSAN ana statüsü demokratikleştirilmeli İLKSAN'ın geleceğine üyeler karar vermelidir.

İLKSAN kaynakları etkili, ekonomik ve verimli kullanılmalıdır.

İLKSAN yönetim kurulu başkanının ve üyelerinin maaşları öğretmenken aldıkları maaşın üzerinde olmamalıdır.

Başta üyeleri olmak üzere her türlü denetime açık olmalı şeffaf ve hesap verebilir bir şekilde yönetilmelidir. Zorunlu üyelik kaldırılmalı gönüllülük esas alınmalıdır.”

ADAYLARIMIZI DESTEKLEYİN

Ünsal, Eğitim Sen İskenderun Şubesi olarak İskenderun ve Arsuz’da bu sürece dur demek için adaylarımızla 19 Haziran’da yapılacak seçimlere katılıyoruz diyerek açıklamasına şöyle devam etti:

“ İskenderun Adaylarımız Mevlana İlkokulu Sınıf Öğretmeni Didem Akyüz ve Dr.Gani Bahadırlı İlkokulu Sınıf Öğretmeni Uğur Doğa’dır.

İskenderun İLKSAN Temsilcilik Seçimleri 19 Haziran 2021 Cumartesi günü 09-17.00 saatleri arasında İskenderun Sahil Kız Meslek Lisesinde yapılacaktır.

Arsuz Adayımız Çetillik İlkokulu Müdürü Mustafa Pehlivan’dır.

Arsuz İLKSAN Temsilcilik Seçimleri 19 Haziran 2021 Cumartesi günü 09-17.00 saatleri arasında Karaağaç Akdeniz Ortaokulunda yapılacaktır.”

 

 

Editör: TE Bilisim