Afrin’de  düzenlenen dostluk maçında Sporcular sahaya geçen hafta trafik kazası sonucu vefat eden Genç İHH gönüllüsü 4 gencin fotoğraflarının bulunduğu bir pankart ile çıktı.

Suriye Genç İHH ekibinin Sorumlusu Halil Burak Parlakyiğit, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, savaşın bıraktığı yaraları tedavi etmeye çalıştıklarını belirterek, “Suriye’deki iç savaş nedeniyle birçok sivil bedensel uzuvlarını kaybetti. Her şeye rağmen hayata tutunma çabaları sürüyor. Onların bu çabalarına katkıda bulunmak ve bir farkındalık oluşturmak için Afrin’de yaşayan ve geçmiş dönemlerde Suriye’deki çeşitli futbol kulüplerinde top koşturmuş olan sporcuları bir araya getirdik” dedi.

Dostluk ortamında oynanan halı saha maçının sporcuları motive ettiğini sözlerine ekleyen Parlakyiğit, “Suriye’nin Afrin ilçesinde düzenlemiş olduğumuz ampute halı saha maçı organizasyonu ile bu durumda olan sporcular güzel bir moral etkinliği geçirmiş oldular. Halı saha maçının sonunda iki takıma da çeşitli spor araç gereçlerinin olduğu hediye paketleri verdik’’ diye konuştu.

Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz’ün de izlediği dostluk maçında Yeşil sarı formalı takım karşılaşmayı 3-2 kazandı

TBMM'de 23 Nisan temalı yarışmalar ödüllendirildi TBMM'de 23 Nisan temalı yarışmalar ödüllendirildi

Editör: TE Bilisim