Hatay’daki ziyaretlerinde kendini hiçbir zaman yabancı gibi hissetmediğini belirten Başkonsolos Zalihe Mendeli, “Hatay bizim için apayrıdır. Birçok Hataylı vatandaşımız ülkemizde yaşıyor. Artık Hataylılar ile iç içe yaşıyoruz ve ayrılmaz bir bütün olduk. Ülkemizle ilgili sosyal, kültürel ve ekonomi gibi alanlardaki projelerin hayata geçirilmesi için somut adımların atılması lazım. Tabi ki sizlerin bu konuda çok önemli adımlarınız var. EXPO 2021’de bizler de yer alacağız” dedi.

“HADO TURİZMİ CANLANDIRACAK…”

HADO (Hatay Deniz Otobüsü) kendilerini de çok heyecanlandırdığını ifade eden Zalihe Mendeli şunları söyledi: “İnşallah en kısa süre içerisinde hayata geçer. Proje sayesinde ülkemizden buraya karşılıklı gidiş gelişler olur. HADO’nun turizmi de canlandıracağına inanıyorum. İnşallah sizlerin de desteği ile ülkemizdeki ekonomi canlanacak.”

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Savaş da, “Bundan altı ay önce Genel Başkanımız beni Kıbrıs temsilcisi olarak atadı. Pandemiden dolayı Kıbrıs’a gidemedik ama muhtemelen haziran ayı içerisinde Kıbrıs’a ziyaret gerçekleştireceğiz. İki günlük gezi planlıyoruz. Kıbrıs’a gelerek oradaki hemşehrilerimizi görmek ve soydaşlarımız ile birlikte olmak istiyoruz. Biz sınır ili ve serhat şehir olarak Akdeniz’e kıyısı olan bir şehiriz ve stratejik bir noktadayız. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de en az bizim kadar stratejik bir noktada” diye konuştu.

Kıbrıs ile sosyal, kültürel ve ticari ilişkileri arttırmak istediklerinin altını çizen Lütfü Savaş, “EXPO 2021’de sizleri de misafir etmek istiyoruz. Çünkü en yakın soydaşlarımız sizlersiniz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne kadar güçlü olursa biz de o kadar mutlu oluruz. Bağlantılarımızı güçlendirmek amacıyla ben oraya iki gün seyahat edeceğim” şeklinde konuştu.  

Editör: TE Bilisim