HESOB Başkan Vekili Erol Akın ve esnaf oda başkanları tarafından karşılanan Başkan Savaş’a ziyaretinde Hatay Büyükşehir Belediyesi 2.Bölge İtfaiye Şube Müdürü ve Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli ve CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu da eşlik etti.

 

HBB Başkanı Savaş’ı HESOB İskenderun Salonunu kapıda karşılayan Başkanvekili Erol Akın, ziyaretinden ötürü tüm oda başkanları adına teşekkür etti.

 

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu hayat şartlarınin ağırlaştığının altını çizerek “Bana göre Türkiye’de İktidar sebep, yoksulluk sonuç. Tüm esnaf arkadaşlarımın, içinde yaşadığı, ayakta kalmakta zorlandığı bu dönemde Allah yardımcıları olsun diyorum” dedi.

 

Esnafa destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da “Gücümüz yettiğince, çözebileceğimiz ölçüde, yanınızda olmaya gayret ediyoruz. Bundan sonra ki süreçte de Hatay halkının vereceği izin nispetinde sizinle birlikte olmaya devam edeceğiz. Az çok esnafımızın durumunu hepimiz biliyoruz. İnşallah bu sıkıntılı günler bir an önce geçer. Esnaf olmak kolay değil, yükünüz çok ağır, şartlar çok ağır. İnsanların alım gücü gittikçe düştü, dar gelirli vatandaşlarımızın işi çok zor. Siyasetçinin görevi çözüm üretmek. Biz belediyeler olarak ancak yerel çözümler üretebiliriz. Sonuç olarak kararı halk verecek. Sandık geldiği zaman ölçecek, tartacak kararını verecek” diye konuştu.

 

KESİM ÜCRETLERİ SORUNUNU

SAVAŞ, ANINDA NEŞTER ATTI

Esnaf oda başkanlarının sıkıntılarını da dinleyen HBB Başkanı Savaş’a, Kasaplar Odası Başkanı Nevzat Sert, kesim ücretlerinin pahalılığından, mezbahanede esnaflarının yaşadığı sorunlarından dert yanarak mağduriyetlerinin ‘keyfi’ olduğunu, hizmetin bedelinin 102 TL olduğunu ancak kendilerinden 350 TL istendiğini aktardı.

Kırgın, Türkiye Muharip Gaziler Derneği'ni Ziyaret Etti Kırgın, Türkiye Muharip Gaziler Derneği'ni Ziyaret Etti

 

Bir kesim için mezbahaneden 350 TL ücret istendiğini öğrenen Başkan Savaş, Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet Kilisli’yi arayarak, kesim ücret tarifesi konusunda denetimlerin sıkılaştırılması ve 102 TL’den fazla kimseden ücret talep edilmemesi yönünde talimat verdi.

Editör: TE Bilisim