İskenderunlu Edip Oral 1990’lardan itibaren Ortadoğu’da yaşanan savaşlara verdiği tepki, o günlerde on yaşlarında olan kızı Meryem’le gönüllü barış elçiliğiyle yerel ve yaygın basında sayısız haberlere konu oldu. Kendine has renkli kişiliğiyle çevre duyarlığı, savaşa hayır tavrını kamuoyu ile paylaşmaktan hiç vazgeçmeyen Edip Oral, farkındalık yaratarak toplumun dikkatini çekmeyi başarmıştı. Dünya liderlerine, Papaya hatta uzaya savaşa hayır mesajları, mektupları gönderdi.    

        

Yaşamı boyunca kendi çapında çevreci ve savaş karşıtlığıyla tanınan Edip Oral, aynı zamanda dönemin başbakanları, cumhurbaşkanları, siyasi liderleri ve sanatçılarının fotoğraflarını kendi yaptığı çerçeveleri hediye etti.

 

61 yıllık yaşamının son üç buçuk ayında rahatsızlığı baş gösterdi ve İskenderun Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Beynimde ödem olduğu teşhis edilen ve yoğun bakımda yatan Edip Oral, üç buçuk aylık süreci hastalığıyla mücadele ile geçirdi, ancak tedaviye cevap veremeyerek bugün hayatını kaybetti. Vefatı başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini derinden üzdü.

Editör: TE Bilisim