Basından gelen soru üzerine açıklama yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Belediye meclisinden geçerek Büyükşehir meclis gündemine alınması için gerekli müracaatın yapıldığı denize dolgu ve ormanlık alana da depolama yeri ile ilgili konuya açıklık getirdi.

 

“İKİ AYDIR GÜNDEME

ALMADIM BEKLETİYORUM”

Denize dolgu ve ormana depolama alanları ile ilgili konunun iki aydır gündeme almadığını vurgulayan HBB Başkanı Savaş, sıradan işadamlarının istemesi halinde denize dolgu yapamayacağını da belirterek “İskenderun Belediye Meclisi’nin almış olduğu kararı Büyükşehir meclisinde iki aydır gündeme almadım bekletiyorum” dedi.

 

“GÜNDEME ALINMIŞ ANCAK

HUKUKİ GEÇERLİLİĞİ YOK!”

Kendilerinin meclise getirmek için dilekçe verdiklerini, arkadaşların da mecburen aldıklarına dikkat çeken HBB Başkanı Savaş “Ama onun hukuki bir geçerliliği yoktur, Benim gündeme almam lazım. Orada iki mesele var; birisi denizde 80 dönümlük dolgu meselesi, diğeri depolama sahası, depo yeri. Ben gündeme almadım halk ne düşünüyorsa, sizler ne düşünüyorsanız aynı düşünceye sahibim. Bunu sıradan bir işadamı istese denize dolgu yapabilir mi? Ormana 130 dönümlük araziye izin alabilir mi? O sıradan insanlar hangi hakka sahipse benim yanımda bu arkadaşlar da aynı haklara sahiptir. iki aydır gündeme aldırmadım, gücüm yettiğince aldırmam” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim