Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sorumluluk alanında olan ancak yapımını gerçekleştirmek üzere Büyükşehir Belediyesi’ne protokolle devredilen Antakya Çevreyolu üzeri Prime Mall AVM ile Adliye Sarayı arasındaki alanda “EXPO Antakya Alanı Dönel Katlı Kavşağı”nın çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Dünyanın üçüncü büyük organizasyonu olarak kabul edilen EXPO 2021 için hazırlıklarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin ikinci Hatay’ın ise ilk dönel kavşağını Hatay’a kazandırdı. Toplamda 104 adet fore kazık kullanılarak zemin iyileştirme imalatı yapılan Kavşakta, köprünün 4 adet kenar ayak ve 2 adet orta ayaktan oluştuğu kaydedildi.

 

“89 GÜNDE ÇOK ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATTIK”

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Savaş, 89 gün önce dönel kavşağın temelini attıklarını belirterek şunları aktardı: “89 günde arkadaşlarımız çok önemli işlere imza attılar ve bu dönel kavşağın trafiğe açılmasını sağladılar. Betonarme kısmı bitmiş durumda olan kavşağın, çevre düzenlemesi, kaldırım ve asfalt çalışması devam ediyor. Bu çalışmalar tamamlandığında dönel kavşağın üst kısmını da trafiğe açmış olacağız. Batı Antakya ile yine Batı Antakya’nın Amanos tarafındaki resmi kurumların, yeni yerleşim yerlerine açılan yerlerin ve Expo’ya giden önemli bir kavsak noktasında bu dönel kavşağı yaptık. Hatay’da en çok sorun olan yollarımızın darlığı ve yolardaki araba sirkülâsyonun fazla olmasıydı. Çok büyük bir çevre yolumuz var ama maalesef bu çevre yolumuz ekonomik ömrünü tamamlamış durumdadır.”

 

 

“BU KAVŞAK SAYESİNDE TRAFİK DURMAYACAK”

Çevre yolunda oluşan trafik yoğunluğundan dolayı vatandaşların sıkıntı çektiklerini belirten Başkan Savaş, “Çevre yolumuz sabahları ve özellikle mesai sonrasında da çok yoğun bir trafikle karşı karşıyaydı. Biz de bu trafiği rahatlamak için bu dönel kavşağı yaptık. Bu dönel kavsak sayesinde birçok vatandaşımız çevre yolunu kullanmadan üstten geçerek ve hiçbir sorunla karşılaşmadan gitmek istediği yere varacak. Daha önceki kavşakların çoğunda birbirine kesişen yollar vardı. Araçlar birbirini beklemek zorunda kalıyordu. Bu kavşakta hiçbir araba birbirini beklemeyecek ve kavşaktan geçenler hiçbir zaman trafiğin durduğunu görmeyeceklerdir” diye konuştu.  

 

“KÖPRÜLÜ KAVSAĞI KENDİ İMKÂNLARIMIZ İLE YAPTIK”

Başkan Savaş, “Çevreyolu Karayolları Genel Müdürlüğüne ait olan bu alan çevre yolunun kesiştiği bölgelerde trafik karmaşası olmakta ve trafik sirkülasyonu kesintiye uğramaktaydı. Karayollarından izin alarak bu köprülü kavşağı kendi imkânlarımız ile yaptık. Büyükşehir olduktan sonra beşinci katlı kavşağı yapmanın onurunu taşırken 27 tane de büyük köprüye imza atmış bulunmaktayız” dedi.

 

SAVAŞ: “8 AY İÇİNDE TÜM ALTAYIPI SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”

Hatay’da altyapıdan üstyapıya kadar birçok çalışmaya imza attıklarını belirten Başkan Savaş, “ Hatay’ın altyapısı her noktada çok eksik ve eskiydi. Eski olanları yenilemek olmayanları da yapma çabası içerisindeyiz. Özellikle Antakya ve Defne ilçeleri içerisinde birçok kanalizasyon, içme suyu şebekesi, doğalgaz ve TEDAŞ çalışmaları gibi altyapıya imza attık. Ortalama 8 ay gibi bir sıkıntımız var. Bu 8 aylık sıkıntı bittiği zaman içme suyu şebekesinin geri kalan kısmı da bitireceğiz. Sürekli şikâyet edilen yolların asfaltını ve kaldırımlarını bitirmiş olacağız. Özellikle Antakyalı ve Defneli hemşehrilerimizin bu konudaki sorunlarını çözeceğiz. Bugüne kadar vermiş olduğumuz eziyetten dolayı da özür dileriz. Ama bütün bu eziyetleri hemşehrilerimizin refahı, konforu ve çocuklarımızın geleceği için çekiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim