Törene Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, CHP Hatay Milletvekilleri İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar İYİ Parti İl Başkanı Şefik Çirkin, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti yöneticileri, muhtarlar ve birçok vatandaş katılım gösterdi.

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, ilçenin turizm potansiyeli yüksek olduğunu vurgulayarak “Dünyanın nadide sahillerinden birine sahibiz. Güneşimiz, doğamız, tarihimiz ve kültürümüz var ama biz bunlardan yeterince yararlanamadık. Biz de bu anlamda göreve gelir gelmez hazırlamış olduğumuz projeleri hayata geçirmemiz için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Şu anda temelini attığımız alan derme çatma yapıların ve molozların olduğu bir alan halindeydi. Yasal prosedür çerçevesinde çalışmalar gerçekleştirdik” dedi.

Park planını kıyı kenar çizgisini dikkate alarak hazırladıklarını belirten Eryılmaz, alanda yürüyüş yolu, bisiklet yolu, gezinti yolu, yerel ürünlerin pazarlanacağı satış reyonlarının olacağını ifade etti.

HBB Başkanı Savaş da projede emeği geçen herkese teşekkür ederek “İnşallah park tez vakitte biter ve hep birlikte açarız. Pandemi nedeniyle büyükşehir çalışıyor ama sessiz çalışıyor. Köprümüzü, şehrimizin ortasındaki çok katlı otoparkımızı ve daha sonra da Samandağ’ı zirveden seyredebileceğimiz parkı açacağız. Bu sahiller bize ait olmamasına rağmen Samandağ ve Yayladağı’ndan itibaren Erzin sonuna kadar 185 km’lik alanı iki traktör, iki tekne ve 95 kişi ile nisan ayından başlayarak kasım ayına kadar temizlik yapıyoruz” diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirilen çalışmalar ile daha güzel bir hizmet sunma imkânı sağlandığına dikkat çekti.

CHP Milletvekili İsmet Tokdemir de, Hatay’ın birlik, beraberlik ve huzuruna katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin de projeyi oldukça beğendiğini ifade ederek parkın Samandağ’a hayırlı olmasını diledi.

Samandağ Kaymakamı Murat Kütük de vatana, millete ve halka hizmet yolunda giden herkesle yürümeye hazır olduklarını belirterek Samandağ’a hizmet etmenin onur ve gurur verici olduğunu söyledi.

 

Protokol üyeleri birlikte, parkın temeline ilk harcı bırakacak butonlara bastı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim