Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı turizm merkezi Çevlik'te bazı otel, kafeterya ve restoran sahipleri ile vatandaşlar, yaşanan elektrik kesintilerine anlam veremiyorlar. Elektronik aletlerin kesintiler yüzünden sürekli arızalanan, dolaptaki yiyecek içecekleri bozulan işletmeciler, sorunlarına çözüm bulunmasını ısrarla istiyor.

Çevlik’te elektrik kesintileri yüzünden esnafla vatandaşın geçmişte yaygın olan löküs ve benzeri aydınlatma araçları, bir kısmının da mecburen jeneratör çalıştırmak zorunda kaldığı dikkat çekiyor.  

DONDURMAMIZ ERİYOR ÇÖPE ATIYORUZ!

Üç yıldır Çevlik’te dondurma satıcılığı yapan esnaf bu süreçte elektrik kesintileriyle ilgili çektikleri sorunu dünyanın hiçbir yerinde çekmediğini ifade ederek “Elektrikler her zaman gidiyor, gelmiyor. Dondurmamız eriyor, çöpe atıyoruz, biz mağduruz. Elektrik faturası geliyor ödüyoruz, ödemediğimiz zaman kesiliyor. İflahımızı kestiler, artık bıktık!” dedi.

20 YILDIR ARTARAK DEVAM EDEN SORUN!

Elektrik dağıtım şirketine birçok kez başvuru yaptıklarını fakat sonuç alamadıklarını belirten Çevlik’li vatandaş ve esnaf “28'i 29 30 Eylül ve bugün 01 ekim tarihine kadar elektrik sıkıntıları yaşadık. Buradan Sayın yetkili kişilere sesleniyoruz. Çevlik Halkı elektrik kesintilerinden şikâyetçi. Biz faturamızı ödüyoruz ama hizmet konusunda sıfırlar! Hava güzel de olsa yağmurlu da olsa, yaz ayları ve kış ayları da olsa bizim elektriğimiz neden kesiliyor? Çevlik halkı neden mağdur ediliyor. 2001 tarihinden, 2021 tarihine kadar elektrik kesintileri her gün artarak devam etti, buna dur artık demek lazım. Dün gece elektrik yüzünden otele gelen yerli ve yabancı turistler ve müşterilere rezil olduk” diye konuştular.

 

Editör: TE Bilisim