Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir, Muhtarlar ve kalabalık bir heyetin katılımıyla Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Fidan ve ekibinin tam kadro katıldığı ziyarette Samandağ için tarihi öneme sahip proje açıklandı. Bölge müdürü Mehmet Fidan,  Antakya-Samandağ yolu proje uzunluğunun toplam 27 Km olduğunu ve yolun bir yıl içinde duble yol olarak yapılacağını ve Çevlik, polis kontrol noktasına bağlayan 10 km çevre yolu kısmının öncelikle yapılacağı müjdesini verdi.

Fidan, bu yolun yapılması için gece gündüz çalışan Hatay milletvekili Hüseyin Yayman’a da hakkını teslim etmek gerektiğinin de altını çizdi.

SAMANDAĞ İÇİN TARİHİ ADIM

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Hatay milletvekili Hüseyin Yayman ise yoğun ve ısrarlı takipleri sonucu bugün büyük bir mutluluk yaşandığını ifade ederek “Çok şükür milletimize mahcup olmadık. Seçim döneminde söz verdiğimiz bir sözümüzü daha yerine getirmenin sevincini yaşıyoruz. Samandağ’ı Antakya’ya bağlayan bu yolumuz müteahhittin işi bırakması sonucu yarım kalmıştı. Tam 2 yıl devam eden ısrarlı takibimiz sonucu bugün büyük bir ilerleme sağlamış durumdayız. Şimdi sıfırdan başlıyoruz ve en kısa sürede bu yolu tamamlayacağız” diye konuştu.

Bakanının talimatlarıyla yolun geçen hafta ihale edildiğini de anımsatan Yayman “Önce Çevlik’ten başlayan çevre yolu bölümü yapılacak ve devamında yol Otoban standardında duble yol olarak tam 27 km olarak Antakya’ya bağlanacaktır. Sözleşmeye göre yolumuz 1 yıl içinde tamamlanacak” dedi.

YAPARSA AK PARTİ YAPAR

Bu tarihi yol için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Ulaştırma Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na, Karayolları Genel müdürü Abdülkadir Uraloğlu’na ve Bölge Müdürü Mehmet Fidan’a teşekkür eden Yayman şunları kaydetti: “Daima söylediğimiz gibi ‘Yaparsa AK Parti yapar’, ‘Sevdam Hatay’ diyerek gece gündüz demeden çalışmaya, terlemeye ve milletimizle beraber olmaya devam edeceğiz…”

Ak Parti İlçe Başkanı Semir Özdemir ise bugün Samandağ için tarihi bir gün olduğunu vurgulayarak “Şehrimizin yaşadığı trafik çilesini Ak partimiz çözecektir. Hafta sonları çok büyük ulaşım sorunları yaşıyorduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma Bakanımıza ve Bölge milletvekilimiz Hüseyin Yayman’a çok çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim