Cumhuriyet Mahallesi 158 sokağı ‘cezalı sokak’ olarak niteleyen çevre sakini çektiği görüntü ile hizmet alımı konusunda adeta cezalandırılmış olduklarını aktararak “Sokağın tamamı değil, yarısı cezalı! Hiçbir yatırım yok, asfalt, kaldırım yok, çöp bidonları eski. Yıllardır çukurlarını, toprakla biz dolduruyoruz. Kazılan yerler halen kazıldığı gibi, üzerinde hiçbir işlem yapılmamış, en ufak bir müdahale yok” dedi.
İskenderun Ticaret Meslek Lisesi’nin eski binasının ihata duvarı ise yıkılmamak için demir kelepçeyle bağlandığını da ifade eden sokak sakini “Defalarca CİMER’e yazdık. Çocuklar top oynuyor, top geldiğinde okul duvarı yıkılacak durumda. Okulun ihata duvarının Şehit Enver Durmaz Caddesi tarafı daha önce rüzgardan yıkılmış, haber yapılmıştı. Duvarın tabiri konusundaki müracaatlarımıza hiçbir yerden yanıt alamadık, duvar demir kelepçe ile tutturulmuş, çatlağa da silkon köpük sıkılarak kapatılmış!” diye konuştu.
158 sokağın diğer yakısı, Barbaros Kız Meslek Lisesinin arka tarafına asfalt, kaldırım hizmetlerinin yapıldığını, hatta okulun duvarlarının da muhteşem olduğunu sözlerine ekleyen sokağın diğer yakasının sakini şunları söyledi: “Sokağımızın şanslı tarafında yollar asfaltlandı, kaldırım, yoldaki rögarlar yapıldı, çöp bidonları yenilendi. Aradaki fark Şehit Enver Durmaz Caddesiyle bir çizgi gibi bariz ortada, 158 sokağın cezalı tarafına gelelim her şey rezalet! Çukurlar, pislikler… Muhtara defalarca söylememize rağmen, elinden bir şey gelmiyor demek ki! Fatih Başkan da buraya geldi söz verdi… Şehre yakışmayacak görüntüler sokağımızın cezalı tarafında duruyor.”





|