HAŞYAD İskenderun temsilcisi Eşref Azgın Türkeri, düzenlenen yarışmaya Türkiye genelinde 18 yaşını doldurmuş tüm şairlerin, kendi yazdıkları şiirlerle katılabileceğini belirterek “Eserler 30 Haziran Çarşamba günü saat 17.00 e kadar yarışma koşullarına uygun olarak bilgi@iskenderun .bel.tr adresine yollayarak yarışmaya katılım sağlayabilir” dedi.

Türkeri, şairlerin; il olmayı çoktan hak etmiş olan nadide şehir İskenderun’un kültürünü, tarihçesini, coğrafi konumunu, ekonomik ve sosyal yapısını, gelenek-görenek ve güzelliklerini inceleyerek şiirlerini Türkmen kilimi gibi nakış nakış işleyerek dilden kaleme dökeceklerini söyledi.  

Şiir yarışmasında eserlerin beş kişilik jüri tarafından değerlendirileceğinin altını çizen TürkeriÖdül’e layık şiirler belirlenecek ve İskenderun’un kurtuluş günü olan 5 Temmuz 2021’de ödüller şair arkadaşlara takdim edilecektir. Bunun yanı sıra gönderilen şiirlerden kayda değer görülenlerden bir seçki oluşturularak, Belediyemiz tarafından Antoloji haline getirilecektir. Böylece bir kültür hizmetine daha imza atılmış olurken, İskenderun’un sesini daha geniş kitlelere duyurmuş olacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim