İskenderun Belediye Meclisinin yeni yılın ilk toplantısında gündem dışı söz alan CHP’li Meclis üyeleri Murat Kayış ile Ali Mutlu Sahil güvenlik tarafından eski balıkçı barınağının tel örgü ile çevrilmesinin meclisin red oyu vermesine rağmen sınırlarının eski yerine çekilmesiyle ilgili yaptırımın uygulanmamasına dikkat çekti.

CHP Meclis üyesi Murat Kayış ile Ali Mutlu mecliste gündeme gelen eski balıkçı halinin olduğu bölgenin Sahil Güvenlik tarafından belediyeden izin çıkmamasına rağmen çevrildiğini belirterek, “Bütün partilerin üyeleri ve meclis, tel örgüyle çevrilen yerin sahil güvenlik tarafından kullanılmasına Hayır demişiz. Şuanda duvar yapılmış tel çekilmiş deniz tel örgülerle kapatılmış. Siz oranın bize ait olmadığını söylüyorsunuz. Bize ait olmayabilir ama biz belediye olarak bu şekilde inşaatının yapılması, tel örgülerin çevrilmesi sorumluluğu bize ait değil mi? Yapılmasını engellemek bize ait değil mi?” diye sordu.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, bu yerin mülkiyetinin Milli Emlak’a ait olduğunun altını çizerek “İlgili bakanlık burayla ilgili bizden görüş istedi. Mecliste gündeme geldi ve ‘Red’ çıktı bunu bildirdik. Bildiğim kadarıyla. Yanlış da aktarmak istemiyorum. Sahil Güvenliğin talebinin de olumsuz verildiğini biliyorum. Mülkiyetin sahibi Milli Emlak’tır orada bir işlem varsa onunla ilgili tedbir almak da onların görevi” diye konuştu.

Akçakoca'da uçurtma şenliği   Akçakoca'da uçurtma şenliği  

Editör: TE Bilisim