Arsuz’un Karaağaç Mahallesinde hizmete giren ORBEE Arı Ürünleri laboratuvarda Biyolog Sima Yaşar Yılmaz, kardeşi Umut Yaşar ile başta çocuklar olmak üzere vatandaşlara şifa dağıtmayı hedefleyen arı ürünlerinden karışımlar üretiyorlar.

İnsan sağlığına çok ciddi katkı sunan propolis ve diğer arı ürünlerinin laboratuvar ortamında yaptıkları kontroller ve çalışmalar neticesinde yaptıkları karışımlarla ilgili bilgiler veren Biyolog Sima Yaşar Yılmaz, “Halkımızın bağışıklık sistemine inanılmaz destek sağlayacak karışımlar elde ediyoruz. Türkiye'nin güvenilir arıcılarında tedarik ettiğimiz Propolisi sıvı forma getirip damla üretimine başladık. Normalde Propoliste 2 oranında insan vücuduna yararı var. Ancak bu sıvı forma getirerek 96 oranında insan vücuduna yararlı hale getiriyoruz. Kardeşimle birlikte açtığımız Arsuz Karaağaç’taki laboratuvarlarında sıvı damla forma getirdikleri propolisi, insanlığın ve halkımızın hizmetine sunmak için buradayız” dedi.  

Yapılan bilimsel araştırmalar neticesinde özellikle de covid-19 sonrasında, solunum yoluyla vücuda giren virüsünün boğazda iken yok ettiğinin ortaya çıktığını da aktaran Biyolog Sima Yaşar Yılmaz “Sıvı formda damla propolis kullanıldığında covid-19 virüsünün boğazdan, ciğerlere inmesini sağlıyor. Sadece covid19’da değil şeker hastalarının şekerini dengeleyici özelliği var. Aynı şekilde kalp ve damar hastalıklarına, eklem ağırılarına çok iyi geliyor. Cildi yenileme özelliği var. Mide ülserine karşı, gerçekten yapılan araştırmalar sonucunda çok etkili olduğu görülmüş, bunların hepsiyle ilgili bilimsel çalışma ve makaleler var” diye konuştu.

Ham bal, arı sütü, polen gibi arı ürünlerini Türkiye’nin en güvenilir arıcılarından tedarik edip hijyenik koşullarda vatandaşın tüketimine hazır hale getirdikleri karışımlara da değinen Biyolog Sima Yaşar Yılmaz “Bağışıklık sistemini güçlendirici birçok karışımlar yaparak halkımıza sunuyoruz. Örendiğin Keçiboynuzu, ham bal propolis karışımı. Özellikle çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirici, hastalıklara karşı direnç arttırıcı bir karışım. İnsanlığa şifa dağıtmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Yaptığımız ürünlerinin HACCP gıda güvenliği, takviye edici gıda, İSO 22000 ve İSO 9000 belgeleriyle tüm halkın güvenle tüketebileceği ürünlerle hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim