Ülkede biran önce istikrarın yakalanması için hemen sandığın gelmesi gerektiğine dikkat çeken Suzan Şahin,” İktidar yanlıları için araçlar, özel uçaklar yani şatafat devam ediyor. Ama burada çalışan emeklinin, emekçi, işçinin hakkını kimse düşünmüyor. Piyasadan doları Merkez Bankası alıyor. Şu anda neden yükseliyor dünyanın her yerine göre standartlara uygun yükselmiyor Türkiye'de. Birdenbire 13 buçuk rakamlara geldi.” Dedi.

Selim Uyar, yerel seçimi değerlendirdi Selim Uyar, yerel seçimi değerlendirdi

Hükûmetinin Merkez bankasının kasasını döviz ile doldurmaya çalıştığını , ihracatı artırmak belli ekonomik rakamları rakamsal yükseltmek derdinde olduğunu ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

” Burada üretilen her şeyin hammaddesi ithal. Biz her şeyde dışa bağımlıyız. İhracat yapacağımız mamulün bile malın bile ham maddesini ithal ediyoruz? O yüzden bu denge tutmaz. Bir algı yaratıyor. Dövizin bu kadar yüksek olması burada herkesin canını yakıyor. Türkiye'de insanlar sadece Türk Lirası ile maaş alıyor. Dolarla maaş almıyoruz aldığımız maaş sadece Türk Lirası dolarla Türkiye'de nefes alıyoruz.

Tuttuğumuz her şey dolara endeksli her şey sudan ekmeğe her şey dolar endeksi de buğdayı mısırı tavuk yemi her şey ithal ediyoruz.  Her şeyi gübreye tohumu her şeyi ithal ediyoruz. Kendimiz üretmekten vazgeçtik. Üretim ekonomisine geçilmeden Türkiye'de hiçbir şey düzelmez. Bu iktidarın şu anda yapmak istediği şu batarsa batsın. Ben bu şekilde yaparım bu şekilde piyasaya algı yaratırım yeniden iktidara gelebilirim kaygısında Ya da ben gidersem batırayım kalanın boynunda kalsın diye düşünüyor sanırım .”

BATAKLIKTAN ÇIKMAMIZ LAZIM

CHP’li milletvekili Şahin, istikrarın söz konusu olmadığının altını çizerek,” Milli Eğitim Bakanlığında 7. Kez bakan 17 kez Sistem değişti Merkez Bankası 4. Kez Başkan değişti onlarca yöneticileri değişiyor. Bu istikrar söz konusu değil. Bu sistemin değişmesi lazım. Biz en kısa sürede acil sandık istiyoruz hemen sandık istiyoruz bu sandıktan bu halkın bütün kesimlerin işçinin Emeklinin öğretmenin herkesin çektiği acının bu sandıkla son bulmasını istiyoruz.Yeni bir yönetime Türkiye’nin ihtiyacı var. Her konuda ekonomide sanayide tarımdaki eğitimde bu ülke battıkça battı. Bu bataklıktan bir an önce çıkmamız lazım. Bunun da tek yolu demokratik yöntemlerle Sandığa gitmek ve demokratik bir seçimin olmasına sandıktan alınan Sonuçta da Herkes Yoluna bakması.”şeklînde konuştu

Editör: TE Bilisim