Proje Koordinatörü Yeliz Sevim Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projenin biyoçeşitlilik ve eko-çevre faaliyetleriyle ilgili bilgi ve becerilerin arttırılmasına yönelik olarak 01 Mayıs 2022 – 31 Temmuz 2023 tarihleri arasında uygulanacağını, katılımcıların biyoçeşitlilik ve çevre üzerine çalışmalar yapacağını kaydetti.

Projenin temel hedeflerinin Biyoçeşitlilik ve çevre üzerine oluşturulacak kitapçığın 600 gence ulaştırılması ve ücretsiz olarak “Belen Kaymakamlığı Proje Ofisi” grubunda erişime açılması olduğuna işaret eden Yeliz Sevim “Türkiye, Slovakya ve Romanya’da çalışma ziyaretlerinde iyi uygulama örneklerinin 36 uzmana gösterilmesi var. Sivil Toplum Örgütleri, dernekler ve yerel yönetimler arasında koordinasyon ve iş birliği sağlamak da yer alıyor. Yine proje kapsamında; Romanya’dan 4 Slovakya’dan 4 kişinin katılımıyla Ağustos 2022’de Türkiye’de çalışma ziyareti düzenlenecek” dedi.

Yeliz Sevim, projenin ve fikri çıktıların tanıtımının yapılacağı çoğaltıcı etkinliklerin (kapanış toplantıları) Romanya’da, Slovakya’da ve Türkiye’de yapılacağı da aktardı.

Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın de Dünya’da bulunan yaşam formlarının çeşitliliği olan biyoçeşitliliğin, insanların yaşamlarını sürdürebilmesi, yaşadıkları çevrede, daha temiz su ve havanın, verimli toprakların, besinlerin ve diğer gereksinimlerinin karşılanması için önemli olduğunu ifade etti.

BUSADER iftar davetinde buluştu BUSADER iftar davetinde buluştu

Kaymakam Baskın ayrıca emeği geçen proje ortaklarına ve ev sahibi Romanya ülkesine de teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilisim