Aniden fenalaşınca ailesi tarafından hastaneye kaldırılan Hamid Keskin, Antakya’da yapılan müdahalenin ardından İskenderun Gelişim Hastanesi’ne sevk edildi. Tetkikler sonucu beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Keskin, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özkan Çeliker ve Op. Dr. Doğan Değirmenci tarafından ameliyata alındıktan sonra, sağlıkla taburcu edildi.

 “Bu tür ameliyatlarda erken müdahale önemli

Ameliyatın başarıyla sonuçlandığını ifade eden Op. Dr. Çeliker, “Hamid Bey, yaklaşık 3 ay önce Antakya merkezdeki bir hastanenin Acil Servisi’nden beyin kanaması nedeniyle gönderilmişti. Yaptığımız anjiyo görüntülerinde antiokomikar arter dediğimiz bölgede, halk arasında baloncuk olarak bilinen anevrizma tespit ettik. Biz de acil olarak müdahalede bulunduk. Üç ay sonraki kontrollerine gelen hastamız, gayet iyi durumda ve günlük hayatına eskisi gibi devam ediyor. Genelde bu tür ameliyatlardan sonra özellikle kanaması olan hastaların, hayatlarına sağlıklı bir şekilde devam etme olasılıkları yüzde 5 ile 20 arasında seyretmektedir. Gelişim Hastanesi bünyesinde iki yıldan bu yana yaklaşık 120 civarında bu tür ameliyat gerçekleştirdik. Ameliyatların ardından yüzde 40 oranında sağlığına kavuşan bir hasta grubumuz var. Esasında hasta hastaneye ne kadar hızlı yetiştirilirse, bizim de müdahale şansımız o kadar artıyor. Bunlar zor ameliyatlar, teknolojik alt yapımız olduğu için gönül rahatlığıyla ameliyatlarımızı gerçekleştirebiliyoruz” diye konuştu. 

“Sağlığıma kavuştuğum için mutluyum”

Zorlu bir ameliyat sonrası eski sağlığına kavuştuğunu belirten Hamid Keskin ise Gelişim Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ekibine teşekkür ederek, “Evdeyken bir anda kötüleştim ve baygınlık geçirdim. Gözümü Gelişim Hastanesi’nde açtım. Allah’a şükür bir sıkıntım yok. Değerli doktorlarıma ve sağlık ekibine teşekkür ederim” dedi. 

 

Editör: TE Bilisim