Reyhanlı’da 52 kişinin hayatını kaybettiği bomba yüklü araçlarla yapılan saldırıların 8’inci yıldönümü nedeniyle şehit yakınları şehitler anıtında toplandı. Ellerinde şehitlerin fotoğrafları ve pankartlarla 'şehitler ölmez' sloganı atan vatandaşlar, 11 Mayıs Şehitler Anıtı önüne geldi. Burada saygı duruşunda bulunuldu.

11 Mayıs Reyhanlı Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna, 2013 ten bugüne tam 8 yıl geçti 2013 ye katliam yaşandı Reyhanlı'da 200’e  yakın yaralımız vardı şu bir gerçek ki yapılan eylem basit bir eylem değildir. Türkiye'yi bölmek için kardeşkanı dökmek için yapılan bir eylemdir. Bundada başarılı olamadılar çok şükür biz her zaman bunu söylüyoruz, bu vatan bizim vatanımız, başka yaşayacak bir yerimiz yoktur ”dedi.

Ülkemize milletimize sahip çıkmamız gerekiyor, kardeş kanı dökülmesine izin vermeyeceklerini ifade eden Tuna ,” herkes bunu iyi bilsin ki bizim kimsenin toprağında gözümüz yok etrafımız ateş çemberi bizler şehit aileleri olarak şehit dernekleri olarak biz her zaman vatanımızın milletimizin yanındayız, acımız aynıdır ”dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan taleplerinin şehit yakını unvanı istediklerini vurgulayan Tuna, “bizler terör mağduru değiliz bizler evimizi kaybetmedik bizler tarlalarımızı kaybetmedik deprem olmadı biz çocuklarımızı kaybettik sayın cumhurbaşkanımızdan rica ediyoruz şehit ailelerini anneler gününde müjdelerseniz şehitliği vererek annelerin yüreğine su serpmiş olursunuz” diye konuştu.

Törene Reyhanlı Kaymakamı Ali Candan, AK parti Hatay milletvekili Hüseyin Şanverdi, CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir’de katıldı. Tören, Kur'an tilavetinin ardından tören sona erdi erdi.

Editör: TE Bilisim