Esed Rejimi ve Rusya İdlib gerginliği azaltma bölgesine sabah saatlerinde yeni saldırı başlattı. Yerel güvenlik kaynakları, sabah saatlerinden itibaren 7 bölgeye 10 hava saldırısı ile 100’e yakın füze ve topçu atışı yapıldığını aktardı.

Rejim ve Rusya’nın İdlib gerginliği azaltma bölgesi ile güvenli bölge ilan edilen alanlara saldırısı sürüyor. Bugün sabah saatlerinde Batinta çadırkentine düşen bomba nedeniyle 1 kadın öldü 3 sivil yaralandı.

Aynı saatlerde bir saldırı bilgisi de Eriha kasabası ve Maarrat Mısrin beldesi ile İdlib Fuleyfil köyünden geldi. Rejim bölgeyi yoğun roket atışlarıyla bombalanıyor.

Bugün sabah itibarıyla Kalb Luza, Cebel Zaviye, Maarat Mısrin, Kıbeyni Tepesi, Batinta beldesi civarı (bir kadın öldü) Cisruş-Şuğur kırsalına bağlı Barişa köyü (bir çocuk 2 kadın yaralandı) Ziyara bölgelerine Rus savaş uçakları, füze ve topçu saldırıları yapılıyor.

Rejim ve Rusya’nın İdlib gerginliği azaltma bölgesi ile güvenli bölge ilan edilen alanlara 1 Ocak’tan bu yana düzenlediği saldırılarda 41’i çocuk 126 sivil öldü, 277 sivil yaralandı.

 

Editör: TE Bilisim