İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ eski başkanı gazeteci Sami Uygur, mahallelerinin dünkü çocuğunun dünyayı sallayan ölümcül hastalık korona virüsün aşısını Türk Profesör Uğur Şahin ve eşinin buluşunun başarıya ulaşmasından dolayı gurur duyduklarını söyledi.

 

Uygur, Kurtuluş mahallesi Şehit Oğuz Yener Caddesi üzerinde bulunan evlerinin hemen karşısında Uğur Şahin ve ailesinin oturduğunu belirterek şöyle konuştu: “Birçok bilim insanı Korona virüs ile ilgili aşı çalışmaları üzerine çalışmalar yapıyor. Bunların içeresinde Türk Profesörü Uğur Şahin’in ve eşinin yaptığı çalışmalar sonucunda korana aşısı üzerinde çalışarak aşıyı bulmaları başarılı olmaları dünyada ve ülkemizde büyük bir sevinç yaratmıştır. Ben ve benim mahallemde bulunan insanlar buradaki kişiler İskenderun da ki çok az insan uğuru tanır. Biz onunla öğünüyor ve mutluluk duyuyoruz. Dilerim Uğur’un bulduğu bu aşıdan Türkiye ye de büyük miktarda gönderilir. Kendi şehrini ülkesini ve mahallesini unutmaz herhalde…

 

UĞUR ŞAHİN’İN KİMSESİ YOK!

Uğur ile ilgili bilgi verilecek ziyaret edilecek pek kimsesi yok. Bazı kişiler Uğur’un akrabaları ile görüşmek için arıyor. Ne yazık ki üzülerek söylüyorum İskenderun’da uğur un tek bir akrabası dahi kalmadı. Türkiye de de kaldığını zannetmiyorum yeğenlerinin çoğu da Avrupa ya gittiler.

Uğur 4 yaşlarındayken mahallemizin küçük çocuklarından bir tanesiydi…

        ULAŞABİLSEM GURUR

DUYDUĞUMU SÖYLEYEBİLİRİDİM

Almanya’ya vizeleri çıktığında uğur o yaşlarda annesi ve babasıyla birlikte Almanya ya giderek oraya yerleştiler. İskenderun da kaldıkları yaşadıkları ev de bon boş harabe halinde duruyor. Benim görüşme imkanım olsa Uğur’a ulaşıp kendisiyle gurur duyduğumuzu söyleyebilirdim”

 

Kurtuluş Mahalle muhtarı Hasan Şanlı, Korona virüsü olayları gündeme gelip aşı çalışmaları başlayınca Uğur Şahin’in ismini o zaman duyduklarını belirterek, “Uğur Şahin burada doğmuş 4 yaşlarına kadar bu evde yaşamış onlar gittikten sonra birkaç aile daha yaşamış ama şuanda atıl durumda. Almanya ya ailesi ile gidip orada okuyup bilim insanı olması ve Covit-19 aşısını bulması bizler için büyük bir gurur kaynağı. Kendisine buradan minnettar olduğumuzu söylemek istiyorum” şeklinde konuştu   

 

Editör: TE Bilisim