Hatay’da doğaseverlerin gündeme taşıdığı doğal yaşamda insanlar kadar diğer canlıların var olduğu ve müdahale edilmemesi yönündeki yaklaşımları, toplumda önemli bir bilinç oluşmasını sağlıyor. Hatay’ın birçok noktasında zaman zaman türlerine ancak belgesellerde görülebilen hayvanlar kendini gösteriyor. Hatay bu görüntüleriyle doğal yaşam konusunda fark oluşturuyor.

 

Hatay ilinin her köşesinde, çiftçi köylü, çoban, esnaf karşılaştıkları türleri artık bir tehdit olarak görmüyor, fotoğraflayıp öncelikle bu konunun önderliğini yapan Hatay Tabiatı Koruma Derneği ile paylaşıyor.

 

Yıllardır verilen mücadelenin pozitif etkilerinden biri olarak Porsuk (Meles meles) bir köy evine sızma yapmış, Yaban yaşamın en korkusuz, yürekli ve inatçı canlısı diye biliniyor. Onun için ‘Aslan filan’ hikâye deniyor.  Gözü döndü mü? Kralını tanımaz!

 

İnsanların pek göremediği, yerleşim yerlerinden uzak doğal yaşam alanlarında hayatını sürdüren Porsuk, aslında tatlı bir hayvan olarak tanımlanıyor, özellikle de tarımsal faaliyetlerde doğal bir koruyucu.

 

İsmail Hazar, yakın görüntüleri ancak belgesellerde görülebilen Porsuğu, bugünün en güzel kaydedicisi cep telefonu kamerasıyla çok az insana nasip olan bu görüntüleri kaydetti.

 

Bu arada traktörle köyün dışına kadar refakat edip, porsuğun doğal yaşama karışmasına katkı sunan İsmail Hazar’ın çevresindeki insanları bilgilendirerek bu tür canlılara zarar verilmemesi yönünde uyarda bulunduğu öğrenildi.   

Uludağ Enerji Hatay’lı Depremzede Çocuklarla Uludağ Enerji Hatay’lı Depremzede Çocuklarla

Editör: TE Bilisim