10 ve 11. sınıflar için, saat 10.00 ve 13.00’da iki seans şeklinde yapılacak sınav ile ilgili bilgiler aktaran Periyot Kurs Merkezi Kurucu Müdürü Sercan Kapan; “23 Ocak Pazar günü 10 ve 11. sınıflar için bursluluk sınavımız var. İskenderun'da katılımlarımız çok yüksek bir oranda gerçekleşiyor, bu anlamda çok mutluyuz. 250 kontenjanımız vardı şu an kayıtlarımızı tamamlamış bulunmaktayız. 10. sınıfımızdaki öğrencilerimizi 11'e, 11. Sınıftaki öğrencilerimizi 12'ye adapte ederek sınav sonucuna göre sonuna kadar devam etmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

Kurs merkezleri hakkında bilgiler de veren Kapan, geçtiğimiz yıl pandemi koşullarına rağmen 100 başarı elde ettiklerini, tüm öğrencilerinin üniversiteyi kazandığını söyledi. Kapan; “Periyot Kurs Merkezi olarak 4 ve 8 kişilik gruplarımız var. Gelecek sene 12 kişilik sınıflarımız da olacak. 4 kişilik sınıflarımız, masada birebir etüt şeklinde, özel ders formatında, 100 başarının sağlanacağı şekilde olacak. Aynı öğretmen kadromuz 8 kişilik ve 12 kişilik sınıf ortamında yine 100 başarıyı hedefleyen bir ortamda eğitime devam edecekler. İki yıldan beri, öğrencilerimizin başarıları, katılımları ile orantılı olarak 100 olarak gerçekleşti. Geçen sene öğrencilerimizin yüzde yüzüne yakını üniversiteyi kazandı, Türkiye'nin çok köklü üniversitelerinde tıp fakültelerine, mühendisliklere, sağlık sektöründeki diğer bölümlere, eğitimdeki fakültelere öğrencilerimizi yerleştirdik.

Bizim asıl hedefimiz teknoloji giderek ilerliyor ve bu ilerleyen teknolojiye uyumlu, mutlu, huzurlu, başarılı bireyler oluşturmak. Burada bir aile ortamı içerisindeyiz. Burası butik bir kurs merkezi, çok fazla sayıda öğrenci alamıyoruz. Sayının artınca kalitenin düşeceğini düşündüğümüz için belli bir kapasitede tutuyoruz sayımızı, onun üzerine çıkmıyoruz. Geçen sene ve bir önceki sene kontenjanımızı doldurduk. Bu sene de, kendi var olan öğrencilerimiz zaten kontenjanımızın 50-60'ını doldurmuş bulunmaktadır. Dışarıdan ailemize yeni katılacak öğrencilerle çok kısa bir zamanda kontenjanımızı doldurduktan sonra eğitime direk başlıyoruz. Çocuklarımızın öncelikle pandemi sürecinde çok fazla eksikleri oldu. Bu eksikliklerini gidermek adına geçmişteki görmeleri gereken ve göremedikleri dersleri tekrar ediyoruz. Yaz döneminde bütün eksikliklerini tamamladıktan sonra normal sezonda okul programına birebir uyumlu bir şekilde programımız devam ediyor. Öğrencilerimizi biz TYT ve AYT sınavlarına tam olarak hazırlıyoruz. Sınava hazırlanan bütün öğrencilerimize her hafta düzenli sınavlarımız oluyor, bu sınavlarımıza 11. sınıf öğrencilerimiz de katılıyor. Çünkü hedefimiz 11'den alıp 12'nin sonuna kadar öğrencilerimizi hedefledikleri üniversitelere yollayabilmek. Çocuklarımız bu şekilde çok daha hızlı başarıya ulaşmış oluyorlar ve aldıkları netice hem bizi, hem kendilerini, hem ailelerini mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Güçlü öğretmen kadrolarında yer alan Cavide Şahutoğlu, Erhan Arıca, Hülya Sabahoğlu Saçan, Ali Saçan, Rukiye Elgin ve Erdal Yavuz ile eğitime devam ettikleri kurumlarında ödev takip sistemi olduğunu da söyleyen Kapan; “Kurumumuzda rehberlik servisinin yanı sıra ödev takip sistemimiz var, ödev takibi için ekstra bir servis ayarladık. Her ay düzenli bir şekilde, bütün gördükleri konuların tekrarını yapacakları testler ayarlanıyor, onları fasikül haline getirip öğrencilerimize veriyoruz. Onlar 1 haftalık periyotlar içerisinde bunları bitirip, ailelerinin imzalı onayı ile bize geri getiriyorlar. Biz bunları kontrol edip yapamadıklarını, ek ders ve etütlerle telafi ediyoruz” dedi.

Rota’dan Dünya Üniversiteleri Fuarı Rota’dan Dünya Üniversiteleri Fuarı

Editör: TE Bilisim