Çay mahallesi Mete Aslan Bulvarı üzerinde bulunan ağaç fırtına nedeniyle devrilirken duvarı da beraberinde park halindeki arabanın üzerine yıktı.

Uludağ Enerji Hatay’lı Depremzede Çocuklarla Uludağ Enerji Hatay’lı Depremzede Çocuklarla

Öğleden sonra şiddetini zaman zaman arttıran fırtına şehirde yaşamı olumsuz etkiledi. Şehrin belirli merkezlerinde asılı pankartlarda fırtına nedeniyle ya koptu kopmak üzere olanlarında tehlike yaşatacağı düşüncesi ile zabıta ekipleri tarafından güvenlik bandı ile yayaların geçişleri engellendi.

Şehitpamir caddesi üzerinde çok katlı otopark üzerine konulan EXPO afişi yerinden çıktı, tek taraflı tutunan afiş fırtınanın etkisiyle zabıta ekipleri, otopark çevresini şeritle çevirerek, insanların bölgeye yaklaşmalarını engelledi.

Yaşanan fırtına ve ardından beklenen şiddetli yağışlarla ilgili Meteorolojiden den uyarı geldi; Uyarıda “Hemşerilerimizin dikkatine! Bu akşamdan itibaren Doğu Akdeniz'de beklenen yağışların Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli ve çok kuvvetli olmak üzere, genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Toroslar bölgesinde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklediğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tüm vatandaşlarımızın tedbirli olması önemle rica olunur. (112 Acil Çağrı Merkezi)”

 

 

Editör: TE Bilisim