Gayrimenkul sektöründe çalışmaları tam anlamıyla profesyonelce gerçekleştiren ve kurumsallaşma çalışmalarını Hatay Bölgesine kazandırılmasına katkı sunan Coldwell Banker Liva Gayrimenkul Sahibi ve Brokeri Pınar Yılınızoğlu sektörün pandemi dönemindeki avantajlarıyla dezavantajlarını değerlendirdi.

Şu aralar piyasalarda insanların en çok güvene ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Pınar Yılınızoğlu “Piyasa ne kadar kötü de olsa, mevcutta bir alıcı potansiyeli var. Pandemi dönemi, ciddi ekonomik krizler de olsa herkesin bir barınma ihtiyacı, konut ihtiyacı şu an birinci sırayı alıyor. Neden daha fazla evlerde zaman geçiriyoruz. Çocuklarımız için daha fazla zaman ayırıyoruz, sokağa çıkma yasakları var, dediğimizde insanlar evlerine daha fazla önem gösterme başladı” dedi.

Ancak bu bölgemizdeki en büyük sıkıntılardan birinin alıcı adaylarına hitap etmeyen projelerin üretilmesi olduğuna da işaret eden Pınar Yılınızoğlu, “Müteahhitlerimizin proje üretirken alıcıların isteklerini biraz gözardı ederek ticariye daha çok ağırlık verilmesi, şu an bizim bölgemizde yaşam alanlarının olabildiğince sıkıntılı, olabildiğince az olmasına sebep oluyor. Bu sebeple bizim Müteahhitlerimize, proje üreten değerli işadamlarımıza tavsiyemiz İskenderun’un en büyük kurumsal gayrimenkul firmas, proje ofisi olarak çok fazla alıcıların ne istediğini biliyoruz. Bu konuda çok sayıda müşteri datasına, alıcı isteklerine sahibiz. Çıkan ürünlerin, yapılan projelerin alıcıların isteklerini göre yapılması birinci önemde yer alıyor” diye konuştu.

Müteahhitlerin de yükselen maliyet hesaplamaları, maliyet artışları, arsaların daha az oluşunun çıkan projelerde ticari düşünceyi en ön sıraya aldığından kaynaklı alıcıyla satıcı arasındaki doğru arz-talep dengesini oluşturamama durumuna dikkat çeken Pınar Yılınızoğlu “Bundan dolayı bizim gibi kurumsal emlak danışmanlarına, emlak profesyonellerinden destek almaları çok çok önemli. Çünkü biz alıcıların ne istediğini bilimizden dolayı, projelerle odaların kaç metrekare olacağından tutun da bütçenin ne kadar olacağına kadar her detayı en ince ayrıntısına kadar firmalarımıza bir fizibilite arzı sunuyoruz. Doğal olarak projenin ilk aşamasından başlayıp, anahtar teslimine kadar her detayında tek tek danışmanlık hizmeti veriyoruz. Çok büyük yatırımlar söz konusu, bu tür projelerde. Bu tarz projeler yapılırken, alıcıların istekleri en önde olması ve profesyonel firmalarla çalışılması bizim en önemli tavsiyemiz” şeklinde konuştu.    

   

 

Editör: TE Bilisim